BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Иван Кузманов, НФСБ: По-евтин автобусен билет е първата крачка, за да слязат бургазлии от автомобилите

„Печалбата на едно търговско дружество не се формира от високите цени, а от високите обороти. А при транспорта това е задължително“. Това коментира пред Gramofona.com областният координатор на НФСБ Иван Кузманов.

Общинските съветници на партията предложиха цената на билетчето за градския транспорт в Бургас да се намали на 1 лв. Предложението им беше отхвърлено по-рано тази седмица.

Според Кузманов обаче това е първата и важна стъпка, която би накарала бургазлии да слязат от колите си и да ползват автобуси. „Твърдо мога да кажа, че при добра организация подобна мярка ще има добър ефект.

Колкото е по-оптимизирана цената, толкова и печалбата ще е по-добра“, допълни Кузманов, който е машинен инженер по образование. Според него втората задължителна мярка е подобряването на транспортната схема.

„Аз например имам автомобил, но в Бургас пътувам с такси. Нямам къде да си оставя колата, но за да сляза до центъра, трябва да хвана два автобуса. Това ще ми струва 3 лв., а с такси сумата е 2,50.

Така че цената на билета наистина е първата крачка“, коментира още Иван Кузманов. Според него в момента градът е затлачен от автомобили. Има сериозен проблем с паркирането и задръстванията.

„Ако схемата се оптимизира и стане по-удобна, и хората ще се научат, че градският транспорт е изгоден за тях“, допълни още координаторът на НФСБ.

 Категоричен е, че след като са инвестирани милиони в интегрирания градски транспорт, то той задължително трябва да стане по-бърз, по-удобен и по-евтин.

Снимка: uniconbg.com

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!