BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Изложбата „Бургаският укрепен пункт по време на Балканската война 1912 – 1913 г.“ ще бъде представена в музея

Бургаският укрепен пункт по време на Балканската война 1912 – 1913 г.“ е заглавието на изложба на РИМ – Бургас, която ще бъде експонирана от 2-ри март в Историческия музей на ул. Лермонтов 31, по повод честването на Деня на Тракия (26-ти март).

Изложбата представя оригинални документи, снимки и военни дневници, които представят един по-различен аспект на военновременното ежедневие на гр. Бургас. Акцентът е поставен върху създаването и функционирането на Бургаския укрепен пункт. Той изпълнява нелеката задача да организира отбраната на черноморското крайбрежие от Обзор до Инеада. За всичко това е почерпена информация от личния архив на майор Христо Г. Попов, помощник – комендант на пункта по това време.

Всеки, който проявява по-задълбочен интерес по темата, може да открие в музейния магазин научното издание, проследяващо формирането и дейността на Бургаския укрепен пункт по време на Балканската война 1912 – 1913 г. Негов автор и съставител е Яна Иванова, историк в РИМ – Бургас.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!