BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Изумително точен и интересен Египетски хороскоп

Египетският хороскоп е един от най-древните, достигнали до наши дни. Той се основава на митологията на боговете от древен Египет и на датата на раждане на човека. Поради факта, че древните египтяни внимателно следили за запазването му и не смеели да променят нищо, той е запазен практически в оригиналния си вид. 

Хороскопът им се състои от 12 знака, всеки от които олицетворява собственото си божество, но за разлика от други хороскопи, всеки знак се отнася до няколко интервала от време, разпределени през месеците от годината.

Почти всеки знак е представен от един от боговете на Древен Египет. Изключение е Нийл. Египтяните вярвали, че личността и съдбата на човека се определят от знака, под който той е роден.

Кой си ти според египетския зодиак? Казват, че той е най-точен.

1. Нил (1-7 януари, 19-28 юни, 1-7 септември, 18-26 ноември).

Най-точният зодиак е египетският. Кой си ти според египетския зодиак?

Важни ключови думи за знака : логика, спокойствие, практичност.

Първият знак на египетския зодиак. Нил представлява началото на нещо. Хората от този знак се отличават с избухлив, но в същото време много спокоен характер. Те не са конфликтни, винаги действат разумно, дори когато са под властта на страстите. За тях е приемлива рязка промяна в настроението: в един момент те могат да сменят миролюбието с гняв. Те осъществяват добър контакт с други хора.

Хората, родени под знака на Нил, са прекрасни наблюдатели. Те използват своите наблюдения, за да създадат план за действие. Те са родени анализатори. Те обичат да мечтаят за възможности за просперитет и как да живеят мирен и спокоен живот. Те обичат да се обграждат с изискани неща.

Хората от Нил не обичат риска, те винаги предпочитат спокойният път. Преди да направят каквото и да било, те винаги се уверяват, че са в безопасност. Винаги избирайте дейност, която отговаря на техния практичен, аналитичен ум. Те често създават собствен бизнес.

Щастливи цветове: червено и синьо.

Свещено животно: антилопа.

Съвместимост: Този египетски знак е съвместим със знаците Амон-Ра и Сет.

2. Амон-Ра (8-21 януари, 1-11 февруари).

Най-точният зодиак е египетският. Кой си ти според египетския зодиак?

Важни ключови думи : щедър, успешен, отзивчив.

Амон-Ра е вторият египетски зодиакален знак. Амон-Ра е богът защитник, царят на боговете. Родените под този знак са надарени с лидерски качества, умеят да вдъхновяват другите, те са талантливи и оптимистични.

Хората на Амон-Ра са надарени със силна интуиция, благодарение на която са в състояние да решат много проблеми. Те са винаги отворени и готови да помогнат на другите. Във всяка ситуация хората от този знак са уверени в себе си и държат всичко под контрол.

Те са много успешни, късметът винаги ги придружава. Те лесно могат да направят кариера като консултант, мениджър, обучаващ или мотивационен лидер, като вдъхновяват другите.

Хората на Амон-Ра умеят да слушат другите, затова често идват при тях за съвет.

Те имат оптимистичен поглед върху живота, но въпреки това са пълни с мъдрост и смелост, имат невероятна сила на волята и трудолюбие.

Щастливи цветове: жълто и оранжево.

Съвместимост: Съвместим със знаците на Нил и Хорус.

3. Мут (22-31 януари, 8-22 септември).

Най-точният зодиак е египетският. Кой си ти според египетския зодиак?

Важна ключова дума: иронично.

Мут – Богиня на небето, символизира жената и майката. В египетската митология името Мут означава „майка на света“. Хората, родени под този знак, са възпитатели и закрилници, стават добри родители.

Обикновено хората от Мут са скромни и срамежливи, отварят се само за най-близките хора. Той разкрива своите знания, мъдрост и щедрост само на онези, на които има пълно доверие.

Те ясно знаят какво искат от живота, винаги са насочени към сбъдване на мечтите си. Те страхотни слушатели, дори и да не са съгласни с това, което чуват.

Хората от знака Мут имат практично и логично мислене. Те прилагат своите огромни знания за постигане на целите си. Невероятно трудно е да се спори с тях, тъй като те рационално доказват и обясняват своята позиция.

Въпреки цялата си искреност те са малко загадъчни. Интересуват се от философия, мистика и духовно израстване. Те често имат успех в областта на правото, социалната работа, образованието и здравеопазването.

Щастливи цветове: червено и кафяво.

Съвместимост: Те са съвместими със знаците на Amon-Ra и Thoth.

4. Хеб (12-29 февруари, 20-31 август).

Най-точният зодиак е египетският. Кой си ти според египетския зодиак?

Важни ключови думи: горд, чувствителен, смирен.

Хеб е Богът на Земята в древната египетска митология. Баща на Озирис, Сет, Изида и Нефтида. Смехът му предизвика земетресения.

Хората, родени под знака на Хеб, са чувствителни към себе си и към другите, чувствителни са към нуждите им. Имат добро сърце, състрадание и добра интуиция. Понякога са много емоционални.

Родените под знака на Хеб се доверяват на своите чувства и интуиция. Те са много податливи на негативни новини, стават депресирани и емоционални. Хората от този знак са страхотни приятели, надеждни и интересни.

Когато вземат решения, те винаги използват своето спокойствие и такт. Дипломатични и пресметливи, винаги мислят преди да действат.

Имат добра памет и не забравят какво са направили другите за тях.

За тях са подходящи специалности, свързани с обучение, консултации, литература, дейности, които са полезни за Земята и околната среда.

Една от основните характеристики на знака е, че те обичат да се обграждат с красиви и луксозни неща, в които ще се чувстват комфортно.

Щастливи цветове: лилаво и розово.

Свещено животно: гъска.

Съвместимост: Този египетски зодиакален знак е съвместим с Хорус и Комплект.

5. Изида (11-31 март, 18-29 октомври, 19-31 декември).

Най-точният зодиак е египетският. Кой си ти според египетския зодиак?

Важни ключови думи: активен, директен, величествен.

Изида – богиня на майчинството, символизира майката и богинята на природата, покровителката на децата, бедните и мъртвите. Дъщеря на Хеб и Нут, сестра на Озирис, Сет и Нефтида. Изида се омъжва за Озирис (нейният брат) и му ражда син на име Хорус.

Хората, родени под този знак, са много откровени и праволинейни. На някого може да изглежда, че хората от знака Изида са глупави и твърде отворени. Други, от друга страна, ценят техния стил на директна комуникация и откритост.

Хората от този знак са общителни, обичат да дават съвети. Във връзките те се стремят да намерят лек и авантюристичен партньор. Те имат добро чувство за хумор, често помагат на приятели, разрешават проблеми, изглаждат трудни ситуации и вкарват хумора в стресови ситуации.

Хората от знака на Изида винаги постигат целите си, не позволяват на никого или нищо да им пречи. Възползват се максимално от всички ресурси и винаги държат късмета за опашката.

Имат способността да дисциплинират другите. Благодарение на това умение те се справят добре на ръководни позиции. Също така лесно им се дават професии, свързани с изкуство, маркетинг и развлечения.

Хората от знака имат таланта лесно да преодоляват всякакви препятствия и лесно да намират решения. Те знаят как да работят добре в екип. Те имат много приятели, сред които са много популярни.

Успешни цветове: бяло и синьо.

Съвместимост: Този египетски знак е съвместим със знаците на Озирис и Тот.

6. Озирис (1-10 март, 27 ноември – 18 декември).

Най-точният зодиак е египетският. Кой си ти според египетския зодиак?

Важни ключови думи: нерешителност, раздвоение на личността.

Озирис е Богът на подземния свят. Хората, родени под този знак, имат 2 страни на личността. От една страна, това са енергични и силни, а от друга, нерешителни и слаби хора.

Те са много щедри, успешни в своите начинания и могат да направят добра кариера в търговията и образованието. Благодарение на вродената харизма и фин ум, те могат да станат добри лидери. Те използват своите лидерски умения, за да постигнат целите си.

По пътя си практически нямат препятствия, а тези, които възникват, се преодоляват с лекота. Винаги са пълни с енергия, преди всичко мислят за себе си.

Хората от знака Озирис обичат да помагат на другите, отворени са в общуването, винаги общуват директно, не обичат да се разпръскват.

Поради своята независимост, този знак не обича да изпълнява чужди заповеди, следователно в областта на бизнеса ролята на лидер е най-подходяща. Хората на Озирис са уверени, решителни и приключенски настроени.

Щастливи цветове: зелено и жълто.

Свещено животно: Бик

Съвместимост: Този египетски знак е съвместим със знаците на Изида и Тот.

7. Тот (1-19 април, 8-17 ноември).

Най-точният зодиак е египетският. Кой си ти според египетския зодиак?

Важни ключови думи: състрадание, енергия, мъжественост.

Тот е древният египетски Бог на Мъдростта, Луната и Знанието. Известен като създател на писмеността.

Хората, родени под този знак, са отлични за решаване на проблеми, креативни и обичат да споделят знанията си с другите. Те имат естествената способност да организират всичко и всички добре. Те знаят как да общуват с хората. Чести професии: учители, писатели, журналисти.

Те абсолютно не приемат посредствеността, винаги търсят начини за подобрение. Имат добра памет, никога не забравят хубавите дни. Във връзките те се придържат към правилото да бъдат честни и лоялни към половинките си. Привличат ги хора със сходни ценности и обичат да бъдат заобиколени от семейство и приятели.

Хората под знака Тот са привлечени от знанието и са готови да учат през целия си живот. Те имат много креативни идеи, благодарение на които могат да станат лидери в своя бранш.

Щастлив цвят: розов и бял.

Съвместимост: Този египетски знак е съвместим с Бастет и Изида.

8. Хор (20 април – 7 май, 12-19 август).

Най-точният зодиак е египетският. Кой си ти според египетския зодиак?

Важни ключови думи: нетърпение, издръжливост, остроумие.

Хор е син на Озирис и Изида. Известен е още като Хорус. Символизира звездите и небето. Роден след смъртта на баща си Озирис, станал закрилник на фараоните, обединил Горния и Долен Египет.

Хората на Хорус са много смели, способни да поемат рискове. Имат вродена харизма, целенасочени, обичат да опитат всичко ново. Те са в състояние да успеят във всяка професия, тъй като винаги се стремят да бъдат най-добрите, да постигнат всичко, което искат. Лидери по природа, способни да вдъхновяват другите.

Мили, умни и смели, те са пример за подражание. Въпреки мекият си характер, те са много мъжествени. Те обичат и ценят семейството, винаги поставят техните нужди над своите.

Хората от този знак са много трудолюбиви, разбират се добре с другите. Те са консервативни, обичат мира, много са практични и интелигентни.

Щастливи цветове : кармин червено и злато.

Свещено животно: змия.

Съвместимост: Този египетски знак е съвместим с Bastet и Geb.

9. Анубис (8-27 май, 29 юни – 13 юли).

Най-точният зодиак е египетският. Кой си ти според египетския зодиак?

Важни ключови думи: хитър, умен, отзивчив.

Анубис е Богът на смъртта. В египетската митология Анубис, пазителят на подземния свят, е отговорен за мумифицирането.

Хората от този знак са креативни и страстни. Предпочитат да работят в самота. Те са много емоционални и чувствителни, емоциите на тези хора могат да бъдат непредсказуеми.

В по-голямата си част хората под знака Анубис са интроверти, предпочитат самотата, наслаждават се на спокойствие и тишина. Но въпреки всичко това те са много надеждни, излъчват увереност, с което предизвикват уважението на околните. Те могат и умеят да изразят своето мнение. Ако в тяхно присъствие някой се държи неправилно, определено ще му кажат в очите какво мислят. Те са честни, лоялни и обичат да помагат на другите.

Хората от този знак са консервативни и взискателни. Те обичат тайните и да научават нещо ново. Те са в състояние да се учат през целия си живот, обичат да наблюдават хората и често знаят предварително за мислите и мотивите на другите хора. Интересуват се от метафизични и окултни теми, психология.

Анубис прави хората от неговия знак решителни и уверени, те никога не се отклоняват от целта, въпреки че често може да я постигнат с години.

Във връзките си те проявяват грижа и обич. Отдават се се на семейството си. Имат страхотно чувство за хумор и предпочитат тесен приятелски кръг.

Щастливи цветове: охра и пурпурно.

Свещено животно: чакал.

Съвместимост: Този египетски знак е съвместим с Бастет и Изида.

10. Сет (28 май – 18 юни, 28 септември – 2 октомври).

Най-точният зодиак е египетският. Кой си ти според египетския зодиак?

Важни ключови думи: съвършенство, импулсивност.

Сет е Богът на злото, на хаоса. Хората, родени под този знак, са непостоянни, винаги търсят промени. Те са готови да прекарат целия си живот в приключения и чувство за пълнота. Те са перфекционисти, никой не може да ги заблуди. Поставят си високи цели и не спират, докато не бъдат постигнати. По природа са лидери, не знаят как да загубят или да бъдат на второ място. Те не се интересуват от грешките от миналото.

Хората на Сет са винаги в движение, те постоянно учат нещо ново, движението им е само напред. Те няма да жертват себе си и собствения си напредък в името на всички останали. Те обичат да бъдат в центъра на вниманието, общителни и харизматични, могат да станат отлични министри, оратори, продавачи.

Те обичат да постигат успех в области, които не са много добре запознати.

Щастливи цветове: тюркоазено и черно.

Съвместимост: Този египетски зодиакален знак е съвместим със знаците Хеб и Нил.

11. Бастет (14-28 юли, 23-27 септември, 3-17 октомври ).

Най-точният зодиак е египетският. Кой си ти според египетския зодиак?

Важни ключови думи: баланс, безпокойство.

Бастет – богиня на котките, богиня на удоволствието, покровителка на жените, плодородие и любовта.

Хората, родени под знака на богинята Бастет, търсят баланс в света, опитвайки се да избягват конфликти и стресови ситуации. По природа те са интроверти, обичат спокойствието и тишината. Те могат да имат силна интуиция, често стават екстрасенси.

Хората от този знак са очарователни и сладки личности, които обичат да се радват на живота, обграждат се с приятни неща. Те намират вдъхновение в музиката и изкуството, обичат да намират щастие във всеки момент от живота.

Потребностите на другите са по-важни за тях от техните собствени. Те са много лоялни и предани партньори, привързани и грижовни.

Щастливи цветове: жълто и сиво …

Свещено животно: котка.

Съвместимост: Този египетски знак е съвместим със знаците на Сехмет и Хор.

12. Сехмет (29 юли – 11 август, 30 октомври – 7 ноември).

Най-точният зодиак е египетският. Кой си ти според египетския зодиак?

Важни ключови думи: интелигентност, лидерство, власт.

Сехмет – богиня на войната, тя също се смята за лечителка.

Хората от знака Сехмет имат двойствена личност. Едната им страна е дисциплинирана и строга, другата е свободолюбива и безгрижна. Въпреки всичко това те имат успех в бизнеса, имат чувство за дълг и справедливост. Могат да преуспеят в професията на съдии и изпълнителни директори.

Те са много приятни за разговори и привличат хората. Те са дисциплинирани, лесно им се доверяват, тъй като са в състояние да запазят тайната ви.

Винаги се опитват да запазят гордостта си. Те не се страхуват от трудности и препятствия, оптимисти са във всичко. Те са добри организатори, обичат да помагат на другите. Те често стават публични личности и доброволци.

Щастливи цветове: зелено и тюркоазено.

Свещено животно: Лъв.

Съвместимост: Този египетски знак е съвместим с Хеб и Бастет.

Превод и редакция: burgascity.com

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!