Има салати, за които хората казват: “Тази салата изпива много ракия”….
Има салати за което хората казват “тази салата изпива много ракия”. Този израз в пълна сила важи за чорбаджийските чушки с чесън. Въпреки, че не може да се каже, че чорбаджийските чушки с чесън са точно салата, определено са чудесно мезе за всякакво питие. Разбира се, чорбаджийските чушки с чесън и добавен магданоз или копър могат да бъдат сервирани и без компанията на питие, например като вкусна разядка.
Необходимите продукти за чорбаджийски чушки с чесън:
1. 500 грама чорбаджийски чушки
2. 1 връзка магданоз
3. 6 скилидки чесън
4. ½ чаена чаша олио
5. 2 супени лъжици балсамов оцет
Необходимо време за приготвяне:
30 минути
Рецептата за чорбаджийски чушки в две стъпки:
1. Първата стъпка от рецептата за чорбаджийски чушки с чесън е подготовката на чушките. Измивате добре чорбаджийските чушки, след което ги подсушавате. Не режете дръжките на чорбаджийските чушки, за да можете да ги хващате по-лесно с ръка, след като ги изпържите. Старателно подсушете чушките, за да не пръскат много по време за пържене.
2. В дълбок тиган или тенджера загрейте олиото и сложете две шепи от чорбаджийските чушки. Разбърквайте с дървена лъжица, за да се зачервят от всички страни, след което ги извадете в купа и посолете с щипка сол. Повторете процедурата няколко пъти, докато изпържите всички чушки.
Обелете чесъна и го нарежете на ситно. Нарежете на ситно и магданоза и объркайте заедно с чесъна и балсамовия оцет. С този сос подправете и отново разбъркайте чушките. Чорбаджийските чушки с чесън чудесно се комбинират и с копър, така че може да замените магданоза с копър по желание.
Рецептата за чорбаджийски чушки с чесън е изпълнена.
ДОБЪР АПЕТИТ от нашите приятели supichka.com !
Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!