BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Има салати, за които хората казват: “Тази салата изпива много ракия”….

Има салати за което хората казват “тази салата изпива много ракия”. Този израз в пълна сила важи за чорбаджийските чушки с чесън. Въпреки, че не може да се каже, че чорбаджийските чушки с чесън са точно салата, определено са чудесно мезе за всякакво питие. Разбира се, чорбаджийските чушки с чесън и добавен магданоз или копър могат да бъдат сервирани и без компанията на питие, например като вкусна разядка.


Необходимите продукти за чорбаджийски чушки с чесън:

1. 500 грама чорбаджийски чушки
2. 1 връзка магданоз
3. 6 скилидки чесън
4. ½ чаена чаша олио
5. 2 супени лъжици балсамов оцет

Необходимо време за приготвяне:
30 минути

Рецептата за чорбаджийски чушки в две стъпки:

1. Първата стъпка от рецептата за чорбаджийски чушки с чесън е подготовката на чушките. Измивате добре чорбаджийските чушки, след което ги подсушавате. Не режете дръжките на чорбаджийските чушки, за да можете да ги хващате по-лесно с ръка, след като ги изпържите. Старателно подсушете чушките, за да не пръскат много по време за пържене.

2. В дълбок тиган или тенджера загрейте олиото и сложете две шепи от чорбаджийските чушки. Разбърквайте с дървена лъжица, за да се зачервят от всички страни, след което ги извадете в купа и посолете с щипка сол. Повторете процедурата няколко пъти, докато изпържите всички чушки.

Обелете чесъна и го нарежете на ситно. Нарежете на ситно и магданоза и объркайте заедно с чесъна и балсамовия оцет. С този сос подправете и отново разбъркайте чушките. Чорбаджийските чушки с чесън чудесно се комбинират и с копър, така че може да замените магданоза с копър по желание.

Рецептата за чорбаджийски чушки с чесън е изпълнена.

ДОБЪР АПЕТИТ от нашите приятели supichka.com !

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!