BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Инж. Петър Кънев оглави ключов комитет на ПАЧИС

Инж. Петър Кънев, председател на Комисията по икономическа политика и туризъм в 44 -то Народно събрание и ръководител на българската парламентарна делегация в Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС), беше избран единодушно за председател на Комитета по икономически, търговски, технологични и екологични въпроси на организацията.

Заседанието се състоя чрез видеоконферентна връзка. По време на срещата членовете на Комитета взеха решение да спазят ротационния принцип за домакинство между държавите-членки.

Така следващата международна среща бе насрочена за 15 и 16 септември 2021 г. в България. Настояването на инж. Петър Кънев ще бъде мястото за провеждане на събитието да бъде град Бургас, където в момента ръководителят на българската парламентарна делегация е водач на листата на Коалиция „БСП за България“ за предстоящите парламентарни избори.

Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество е организация от дванадесет държави с общи интереси за развитието на черноморската икономическа зона – Албания, Армения, Азербайджан, България, Грузия, Гърция, Република Молдова, Румъния, Руската федерация, Сърбия и Черна гора, Турция и Украйна.

Членове на Асамблеята са седемдесет и осем народни представители, представляващи всичките дванадесет държави-членки. Според ротационен принцип, на всеки шест месеца, председателят на парламента на съответната държава е и председател на Парламентарната асамблея.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!