BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Испания с най-много смъртни случаи от COVID-19 за 24 часа

За ден най-много смъртни случаи от COVID-19 бяха регистрирани в Испания, предадоха световните агенции, цитирани от БНР. От днес в страната влизат по-строги ограничения заради пандемията от коронавирус. 
 
Ограничинетлните мерки в страната, които са в сила до 9 април, засягат бизнеса, който не е свързан със стоки и услуги от първа необходимост. За срок от две седмици днес се прекратяват този тип икономически дейности, а на хората им е забранено да излизат от домовете си. 
 
„Всички работещи в сфери, които не са жизненоважни, ще трябва да останат по домовете си за две седмици“, каза в събота испанският премиер Педро Санчес, както и уточни, че мерките имат за цел да спомогнат в овладяването на разпространението на коронавируса в страната, в която в неделя рекорден брой хора загубиха битка с COVID-19 – 838 души. 
 
Италия е на второ място сред страните с най-голям брой починали за изминалото денонощие – 756. Общият брой на заразените в страната доближава 100 хиляди. 
 
На трето място са Съединените щати с 460 смъртни случая за ден. По данни на университета Джонс Хопкинс заразените с коронавируса в страната са над 139 хиляди души, а починалите са над 2 400.
 
Американският президент Доналд Тръмп удължи наложените мерки за социална дистанция до 30 април. 
„Пикът или най-големият брой на починали заради коронавируса най-вероятно ще бъде достигнат след две седмици“, прогнозира по време на брифинг в Белия дом американският държавен глава.
 
По строги мерки заради COVID-19 от днес влизат в сила и в Русия. Страната затваря границите си, а Москва ще е под строга карантина. 
 
В континетален Китай са регистрирани 31 нови случая, с които общият брой на заразените с коронавирус достигна 81 470, предаде Ройтерс. В страната за изминалото денонощие са починали четирима души и стова общият им брой към днешна дата става 3304 от началото на епидемията. 
 
В провиниция Хубей, която беше огнището на заразата, няма нито един нов случай на заразен, допълват от агенцията. Там обаче са били регистрирани 4 нови смъртни случая. 
 
Островите Мадейра, които образуват едноименния автономен регион на Португалия, обявиха, че въвеждат ограничение за желяещите да ги посетят. От вторник ще могат да влизат по 100 души на седмица, уточняват от Ройтерс. Целта на местните власти е да освободят места в един от най-големите хотелите там, така че те да бъдат използвани за хора, поставени под карантина заради COVID-19. 
 
По последни данни на четирите острова има 34 потвърдени случаи на заразени. Местните власти уточняват, че 100-те души, допуснати до териториите на Мадейра, ще подлежат на задължителна 14-дневна карантина, допълват от Ройтерс.

Източник: Днес.бг

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!