BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Историческият музей гостува в ОУ „Елин Пелин“ по повод Националния празник- 3март

Тематичното посещение в училището е свързано с предстоящото честване на Националния празник на България – 3 март. Поканата към музея е била отправена от класния ръководител на V ж клас -Петя Петрова, подкрепена от директора на училището Пепа Запрянова.

Като въведение в срещата петокласниците са били запознати със спецификата на музеите като културни и научни институти и заниманията на музейния уредник.  Акцент в беседата е бил Бургас и неговото непознато минало. Учениците са участвали във визуална разходка из стария град, запознали са се с  кратка хроника на Руско-турската война от 1877-1878 г. Подобаващо място в беседата е било отделено на „Летящия“ отряд на полковник Лермонтов, който на 6 февруари 1878 г. донася вестта за дългоочакваното освобождение.

Идеята музейни специалисти да гостуват в клас не е нова, а и в цялост темата „Училище в музея, музей в училището“ е многократно обсъждана  и на местно ниво и в Парламентарната комисия за образование и наука. 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!