BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Историята на Бургаското пристанище донесе престижна награда на ученик от Строителния

Историята на Бургаското пристанище през 15-18 век донесе престижна награда на ученик от ПГСАГ „Кольо Фичето“ – Бургас.

Валентин Пешев от 11 клас спечели трето място в  XXVIII Национален конкурс „Родолюбие“, организиран от Национален клуб „Родолюбие“. Темата на конкурса бе: „Учредяване на българската екзархия (1870г.) – Венец на църковно-националните борби“.
Строителната гимназия е единственото училище от Бургас, което участва в конкурса. Той е труден, изисква се сериозна подготовка, сподели Петя Кудева, старши учител по история и цивилизация и консултант на учениците. Прави впечатление, че голяма част от училищата-участници, са български училища в чужбина – от Лондон, Прага, Солун, Истанбул, Виена.

За участие в конкурса се приемат есета, реферати или презентации, свързани с темата. В презентацията си Валентин разказва историята на Бургаското пристанище и търговското корабоплаване през периода, когато регионът ни е бил част от Османската империя. Презентацията е илюстрирана с карти и снимки, предоставени от Историческия музей.За издигане престижа на училището Валентин е награден и с предметна награда от директора на ПГСАГ „Кольо Фичето“ инж. Даниела Симеонова. С грамоти са отличени и другите ученици-участници: Марина Генова, Михаела Йорданова, Магдалена Стоянова и Румяна Драгнева, както и ръководителят им – г-жа Петя Кудева.
Презентацията на Валентин можете да видите тук: 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!