BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Историята на Николай-Борислав

Тръгваме група приятели на връх Никулден за риба на един водоем. Казваме на жените си, че днеска рибата ще е от нас и нищо да не се купува, защото ние, опитните рибари, ще хванем добър улов. Зареждаме чанти с такъми, видици, пиене и мезе за настроение.

Та аз, Бирислав, който кръстиха Николайчо, имах задачата да проверявам въдиците, а групата седнала на рибарските си столчета яде и пие като за последно. В смях и забавления купона тече, риба няма, та няма. Метнал съм аз моята въдица и си казвам, чакай да проверя какво става, а тя се закачила на един клон, но кой да види. Навивам аз, навивам, а тя се не помръдва.

Наскача дружината, като ме гледа как се боря и въдицата се огъва. Дърпат всички, чудят се, каква ще е тази риба която ще се е закачила. Дърпаме, навиваме еййййй ще се счупи въдицата. А то какво било- закачила се кукичката на един клон, а оловното топче във водата- пиенето размазало погледите ни и няма кой да забележи, че и клона се извива с въдицата. Ей смях, ей подигравки. 

За Никулден размразихме от стария улов, но случката ми я споменават всеки път дружината да са ми живи и здрави!

Автор: Борислав Илиев

Тазгодишното издание на Никулденския конкурс на Gramofona.com е факт благодарение на: „Белина-Еко-Бургас”Пристанище Бургасобщина Бургас„Черноморски риболов“ АДМедицинска лаборатория „ЛИНА“Синхрон-Спорт, народният представител от ДПС Севим Али, Комплекс „Звезда” в малкото и китно айтоско село Съдиево, където предлагат прекрасни условия за почивка и вкусни рибни специалитети.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!