BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Какви тайни на характера крие в себе си вашата кръвна група?

Как кръвната група влияе върху характера на човека? Хороскоп за съвместимост по кръвна група

Познаването на вашата кръвна група е от съществено значение. Това може да бъде от голяма помощ в извънредни ситуации. Знаете ли, че кръвната група също може да разкрие чертите на вашия характер? Японски изследователи са изследвали кръвни групи в продължение на десетилетия и са открили удивителна връзка между характера на човек и неговата кръвна група.

Всички прекрасно знаем, че има различни кръвни групи, но какво точно означават те? Накратко, кръвната група се основава на две неща – антитела и антигени. Антителата са протеини, които се произвеждат от кръвната плазма и помагат на имунната система да се бори с различни заболявания, бактерии и вируси.

Антигените са А и В и се състоят от различни протеини и въглехидрати и други биологични компоненти, което не е темата на тази статия и няма да навлизам в тази тема. Но наличието или отсъствието на някой от тези елементи определя кръвната група.

Най-често срещана кръвна група 1

Ако имате първата кръвна група , това означава, че във вашите червени кръвни клетки няма нито А, нито В антигени, но в същото време плазмата Ви съдържа антитела и А и В. Хората с първата кръвна група са по-склонни да развият стомашни язви и холера. Освен това те са магнити за комарите.

Ами характера? Според учени от Япония хората с тази кръвна група са общителни и отворени. Имат добра интуиция, разбират се добре с хората и могат да се впишат във всеки разговор. Тези хора имат отлични комуникативни умения и могат да намерят общ език с всеки. Единственият им недостатък е, че са малко егоцентрични и могат да бъдат прекалено упорити, особено с хора, които не обичат да са в шумна компания. Те са интересни събеседници и определено ще озарят деня ви.

Хора с втора кръвна група

Ако сте в тази група, това означава, че вашите червени кръвни клетки имат антигени А, а вашите плазмени антитела Б. Според Националния здравен институт имате повишени нива на стресовия хормон кортизол. Хората с втората кръвна група са изложени на риск от няколко заболявания. От тях те са с 20 процента по-склонни към рак на стомаха и други видове рак. Пет процента до развитието на сърдечни заболявания. Хората с втората кръвна група са по-малко привлекателни за комарите, което вече е добре.

Хората с втората група са много креативни и отговорни. Те са умни и упорити. Те ясно знаят в коя посока искат да се движат. Те нямат внезапни промени в настроението. Те са спокойни и самоуверени. Ако имате такава кръвна група, тогава хората около вас най-вероятно се радват да бъдат във вашата компания, защото е лесно за тях да бъдат с вас.

Хора с третата кръвна група

Това означава, че имате антигени от В в червените кръвни клетки и антитела в плазмата си. Въпреки че хората с кръвни групи 2 и 3 имат различни антитела и антигени, и двамата имат по-висок риск от развитие на сърдечни заболявания. Някои изследователи твърдят, че жените с кръвна група III също са по-склонни да развият рак на яйчниците. Но не се притеснявайте преди време, имате огромно предимство пред собствениците на други кръвни групи. Хората с третата група имат 50 хиляди пъти повече добри бактерии в организма, отколкото хората с други групи.

Що се отнася до характера, тогава почти всички черти присъстват в него. Ето защо японските изследователи намират хората с тази кръвна група за невероятно любопитни, креативни, забавни и страстни. Такива хора имат голяма сила на духа и тяхната енергия не знае граници. Но в същото време те могат да бъдат малко егоистични, безотговорни и непредсказуеми. Други хора са привлечени от тях, защото не могат да ви разберат, а вие оставате загадка за тях. Такива хора имат ярка харизма и привлекателност.

Хора с четвъртата кръвна група

Хората с кръвна група 4 имат както А, така и В антигени в червените кръвни клетки, но няма антитела в плазмата. Смята се, че хората с четвъртата кръвна група, с възрастта, са по-склонни към агресивно увреждане на паметта, езика и концентрацията.

По отношение на характера хората с четвъртата кръвна група се считат за рационални и обичат да държат всичко под контрол. Те не обичат да зависят от другите, те са създатели на собствената си съдба и техният силен характер им помага да постигнат всяка цел. Освен това те са лесно приспособими и знаят как да обърнат всяка ситуация в своя полза. И въпреки това понякога те могат да бъдат забравящи и безотговорни, но всички ние имаме недостатъци. Хората с тази кръвна група са добри и надеждни приятели и партньори.

Японски учени са намерили по една дума, описваща всяка група, например за първата кръвна група е оптимистична, за втората е организирана, за третата е егоистична, а четвъртата е ексцентрична.

Съществува хороскоп за съвместимостта на кръвните групи. Ако в момента имате връзка или просто гледате някой специален, разберете кръвната му група и нека проверим съвместимостта ви:

2 и 2

Ако и двамата имате втора кръвна група, вие сте двама нежни и внимателни хора. Но понякога можете да си досаждате, защото и двамата имате много силни личности. Честната и открита комуникация е единственото ви спасение.

2 и 1

Съюзът на хората с първата и втората група е съюз на противоположностите. Хората с кръвна група II са много по-чувствителни и в резултат на това се вписвате перфектно, но понякога различията ви могат да предизвикат напрежение между вас. Не позволявайте на дребните битки да развалят отношенията ви.

2 и 3

Връзката между тези двама може да бъде доста нестабилна поради големия брой конфликти. Някои двойки успяват да ги преодолеят и да приемат различията помежду си. Други решават, че раздялата е най-доброто решение, така че зависи от вас. Ако сте готови да се приемете, тогава връзката ви ще цъфти като цвете.

2 и 4

Този съюз до голяма степен ще зависи от това доколко човек с четвъртата кръвна група ще покаже своите доминиращи наклонности. Ако те бъдат ярко изразени, тогава ви очакват сериозни изпитания, а ако бъдат изгладени, тогава ще ви е лесно и забавно заедно.

1 и 1

Любителите от първата кръвна група съставляват любопитна двойка. И двамата са директни и честни, което или ще им позволи спокойно да съжителстват помежду си, или ще затънат в конфликти. Те също така могат постоянно да се състезават, да спорят и да се състезават и въпреки това се разбират перфектно и могат да се превърнат в перфектната двойка.

1 – 3

Това е съюз, създаден в небето. Хората с първата група са много търпеливи, което понякога е необходимо до хората, които обичат приключенията и свободата с третата група. Техните различия перфектно се уравновесяват и образуват силен съюз.

1 – 4

Това е една от двойките, които сами решават как да живеят заедно. Те се борят в началото, но с времето могат да станат най-добри приятели и надеждни партньори.

3 – 3

Ако имате трета кръвна група и партньорът ви също, значи сте срещнали съдбата си. Хората с третата група бързо намират общ език, особено ако интересите им съвпадат.

3 – 4

Що се отнася до тази двойка, връзката им е доста спокойна и независима. Тук и двамата партньори напълно се доверяват и уважават. Това е една от най-здравословните връзки.

4 – 4

Двама души с четвъртата кръвна група съставят двойка, на която всеки да завиди. Уважение, любов, страст, разбиране, всичко това са неразделни части от връзката им. Те се вдъхновяват и мотивират взаимно за нови постижения.

Това е всичко. Желаем на всички доброта, здраве и отлични взаимоотношения.

Източник: zen.yandex.ru

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!