BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кандидатът за депутат Милена Стоянова, която активно ще популяризира селския туризъм в Странджа

Милена Стоянова от Приморско е десета в листата на партия МИР за предстощяите избори през юли. Канидатът за народен представител от Бургаски регион обяви, че ще работи активно за развитието на туризма, селското стопанство и малкия и среден бизнес в областта.

Стоянова е родена и отраснала в морския град и приема развитие на туризма като лична кауза. „Освен морски и зимен туризъм, бих искала да популяризирам и други сфери, които са малко популярни или непознати в чужбина. Всичко това искам да бъде под мотото „Непознатата България!“, което да се представи по света чрез Министерството на туризма“, уточни Милена Стоянова.

Друг неин основен приоритет ще е популяризирането на селския туризъм в Странджа, най-характерен с нестинарството,  както и традициите на този край и резерватите в региона, сред които е и първият в България – Силкосия.

„Бургаският регион разполага с добри условия за развитие на фестивален туризъм и най-вече на етнографския и исторически туризъм с популяризирането на забележителностите на  едно от най-красивите места от региона –Аркутино, Перла и река Ропотамо, както и Несебър, Ахелой, Созопол и тракийското светилище Бегликташ.

Ако бъда избрана за депутат, бих работила за подпомагане на малкия и среден бизнес и то основно в сферите селско стопанство, търговия,  транспорт и леката и хранително-вкусова промишленост, които са най-характерни за региона“, казва още Строянова.

Тя посочва още, че извън курортния сезон в град като Приморско няма нито един лекар – специалист и се налага при нужда да се пътува до Бургас.

„Една от първите ми задачи, ако вляза в Народното събрание, ще бъда да осигуря целогодишна и компетентна здравна помощ за моите съграждани от Приморско и други малки населени места. Като майка на две дъщери ще работя активно за приемане на Закон за семейството и семейните ценности, за нова образователна система, с нови учебници, които не са писани от американското посолство и антибългарски неправителствени организации“, заяви още Милена Стоянова.

По думите й партия МИР е една от малкото политически сили, които не са обременени от управлението на България през последните тридесет години, не е партия от статуквото, довела страната ни до разруха и до последното място по жизнен стандарт в Европа.

„Тя има ясна програма за излизане на страната от кризата, както и морален кодекс, необходим за постигане на своите цели по законов път. Не на последно място е и моето лично познанство от дълги години с председателя на партията Симеон Славчев, в лицето на който виждам един добър партиен ръководител и експерт с богат управленски опит“, добави още Милена Стоянова.

С уменията и управленския опит, които има най-вече като международен одитор в областта на ISO стандартите, а също така и като потърпевша от безпринципната кадрова политика на бившите управляващи, Стоянова иска да съдейства за разработване на законова уредба, чрез която заемането на управленски позиции да става по строго определени правила, а не на принципа на партийната принадлежност и роднински връзки.

„Изхождайки от моята придобита специалност – „Управление на бизнеса“ и управленския ми опит, бих работила за разработването на закон, чрез който да се регламентира въвеждането на задължителен подбор за заемане на длъжност в държавната и общинската администрация“, коментира още Стоянова.

ПП МИР е с № 9 в интегралната бюлетина, а преференциално може да гласувате за Милена Стоянова с № 110.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!