BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кикбокс легенда на Бургас продава ценен трофей в помощ на дете

Бившият кикбос състезател, треньор и настоящ съдия Руско Турманов – Роко обяви на търг ценен трофей, за да помогне на дете. Бургазлията  е готов да се раздели с първата спечелена в историята на българския кикбокс Европейска купа за ветерани. Той получава наградата през 2010 година на състезанието от Баку, Азербайджан.

Парите от купата ще бъдат дарени на семейството на 5-годишния Борис Андонов от София. Малкото момче е син на бивша състезателка на Турманов по бокс и кикбоск. Детето е с вродена глухота, разказа пред Грамофона нюз бургаският треньор.

В момента малкият има нов слухов апарат, присаден след операция. Семейството обаче пътува често до Германия за настройки на устройството и ежедневни двучасови занимания със специалист. Борис вече говори, но още не е научил цялата българска азбука, каза още Руско Турманов.

Известният кикбоксьор определи жеста към момчето като малък, но за детето това ще е нов път в живота му. А защо не Борис да е следващата легенда на България в бокса, тайно се надява Турманов?!

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!