BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Клането на домашни прасета в Царево започна

Домашните прасета в Царево вече се унищожават заради африканската чума. Възмутени стопани сигнализираха тази сутрин до Грамофона нюз, че клането им вече е започнало и ще бъдат избити над сто животни.

„Като във военно положение сме. Каквото ни наложат, трябва да го направим, иначе ще ни санкционират”, каза с тъга стопанинът от морската община Николай Николов.

Той и негови колеги са категорични, че болни прасета няма нито в Царево, нито в съседните населени места Китен, Бродилово и Писменово. Морските хора са повече от възмутени от заповедта, която им се налага да извършат.

Тя е в срок до 2 август. Крайната мярка се налага заради бума на африканска чума по свинете. Заболяването не е опасно за хората, но вирусът е изключително агресивен и води до висока смъртност при прасетата.

Снимка: Архив

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!