BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на Созопол направи първата копка на ремонта на пътя между Росен и Равна гора

Първата копка на пътя между селата Росен и Равна гора бе направена днес. Официален старт на основния ремонт даде кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев в присъствието на зам.-кметът Тодор Дамянов, кметовете на населените места Георги Георгиев и Иван Динев и представители на фирмата изпълнител.

Средствата за реконструкция и рехабилитация на общинския път са целеви и са отпуснати с Постановление на Министерски съвет 348/18.12.2019г.

Проектът е за близо 1 700 000 лв. и има за цел да подобри транспортно експлоатационните характеристики като повиши безопасността на движение и комфорта при пътуване, тъй като към момента състоянието на пътната настилка и отделните елементи на пътното трасе е много лошо.

Асфалтовото покритие е силно амортизирано и на места има пропадане на настилка и образували се дълбоки коловози. Крайпътните окопи са засипани и при по-интензивните валежи водата се стича по настилката, а съществуващият водосток е затлачен и не функционира нормално.

Пътното платно ще бъде с ширина 8 метра, които включват по 1 метър банкет от двете страни. Ще бъде направена временна организация, така че да бъде гарантирана безопасността на движение по време на строителството, без да е необходимо пътят да се затваря.

Материалът Кметът на Созопол направи първата копка на ремонта на пътя между Росен и Равна гора е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!