BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът предлага да се изгради нов корпус в двора на Математическата и Френската гимназия

Кметът Димитър Николов предлага да бъде изграден нов учебен корпус в двора на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ и ГРЕ „Г. С. Раковски“. Вече има изготвен проект, а Общинският съвет ще гласува да бъдат поискани средства от Министерството на финансите през 2022 година за неговото осъществяване.

Новият корпус ще се използва от учениците и на двете гимназии. Той ще осигури възможност за преминаване към едносменен режим, модерна среда за обучение, ще повиши възможностите за избор на занимания по интереси, които да насърчават и развиват творческите способности на децата.

Учебната сграда е проектирана да бъде на три етажа с общо 22 класни стаи, като две от тях ще са на партерното ниво и по 10 на първи и втори етаж.

На партерния етаж ще са разположени аудитория с възможност за самостоятелно използване, кътове на открито под козирките на сградата за социални контакти между учениците, спорт и експозиции с възможност за зареждане на мобилни устройства, покрити площадки за тенис на маса и велосипеден паркинг с възможност за зареждане на тротинетки.

На първия и втория етаж ще има обособени мултифункционални кътове за почивка и комуникации учителска стая и две компютърни зали.

Класните стаи и компютърните кабинети ще са оборудвани с индивидуални работни места за всеки ученик. Целта е да се осигури възможност за модулно групиране и разместване на работните маси в работни кътове и възможност за организиране на различни сценарии на провеждане на учебните занимания.

Във всяка стая ще се поставят станция за дезинфекция, разположена непосредствено до входа на помещенията, и кошове за разделно събиране на отпадъци. За всеки ученик е предвидено лично шкафче. В класните стаи и компютърните кабинети ще имат изводи за монтаж на мултимедийно устройство, мултимедийна дъска и зоново осветление. Осигурена е възможност за затъмнение на пространството посредством щори. Работното място за учителя ще е оборудвано с електрическо захранване и кабелна връзка към локалната училищна мрежа.

Учителската стая ще разполага със заседателна маса с 30 места. За обезпечаване на педагогическата ще има работно място с компютър, копирна техника и кабелни връзки към локалната училищна мрежа.

За хората с увреждания са предвидени самостоятелни санитарни възли. Всички нива в сградата ще бъдат свързани с асансьор.

Покривът на сградата ще бъде мултифункционален и ще предлага възможност за различни занимания. Той ще разполага с открита площадка за отдих по време на междучасията, кът за общуване на открито, инсталационни площи и складово помещение. Покривното пространство ще бъде обезопасено с предпазна ограда.

Материалът Кметът предлага да се изгради нов корпус в двора на Математическата и Френската гимназия е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!