BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът Янакиев представи проектобюджета пред созополчани

На публично обсъждане Тихомир Янакиев представи проектобюджета за 2023 година. Той е в размер на 36 800 000 лв., като отбелязваме, че Община Созопол успява да го увеличи със 7 000 000 лв. спрямо предходната година.

Заложените приходи от местни дейности са 24 977 994 лв., а тези от държавни – 11 822 006 лв.

Основната цел при изработването на проектобюджета отново е спазване на строга бюджетна политика, за да бъде запазен ръста на показателите за финансова самостоятелност на общината през 2023г. спрямо 2022г.

За тяхното подобряване и ефективност продължава засилен контрол върху поемането на задължения и извършването на разходи, заяви Янакиев.

Проектът на инвестиционната програма е в размер на 6 097 902 лв., като в т.ч. собствени средства са 2 402 400 лв.

Част от заложените в нея обекти вече са приключени, а други са преходни и предстои тяхното финализиране.

Капиталовата програма включва Реконструкция на мост над р. Равадиновска, Ремонт на ул. „Виа Понтика“, изграждане на автобусна спирка и улици в гр. Черноморец, Проектиране и изграждане на втора водна камера на водоем в с. Индже войвода, Изграждане на канализационна мрежа за с. Атия, местност „Митков мост“ и с. Росен, изграждане на пречиствателна станция в с. Росен и др.

Обсъдено бе постъпилото предложение за осигуряване на стипендии за студенти по медицина с цел привличане на специалисти в общината, като бе уточнено, че към момента се разработва наредба, която да регламентира дейностите в тази част.

The post Кметът Янакиев представи проектобюджета пред созополчани first appeared on Burgasnews.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!