BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ заяви като цел изборна победа в Бургас

Коалиция „Продължаваме Промяната“ – „Демократична България“ регистрира в РИК Бургас своята листа с кандидати за народни представители от Бургаски многомандатен избирателен район.

Амбицията на всичките двадесет и осем участника в нея е на изборите на 2 април да получат най-много от гласовете на избирателите в областта, за да гарантират това, че промените в България ще са необратими.

Неин водач отново е Константин Бачийски от партия СЕК. Той коментира сигналът от бившият депутат от ПП Димитър Ташев, който подаде сигнал до ЦИК за  нарушения при регистрацията на ПП СЕК. Според него той съдържа данни, които не отразяват реалността за състава на органите на политическата партия. Самият той фигурирал като член на Изпълнителния съвет на формацията, въпреки че бил предпирел всички необходими действия да бъда отписан. 

„Това твърдение е несериозно, има си съдебно решение и Устав, който казва, че промяната в състава на партиите и конкретно на СЕК става с Национален съвет. Това не ми е личната фирма да махам и да слагам хора. Има задействана процедура, има решение на последна инстанция, която е в наша полза. Като гледам обаче постъпките на този човек си обяснявам защо част от българските граждани имат такова лошо мнение за народните представители, защото се вижда как едни хора се борят за каузи, а други се борят за безплатни апартаменти. Аз се радвам, че в този отбор сме се събрали хора, които сме доказали, че през годините сме защитавали каузи”, заяви пред медиите Бачийски.

По думите му, с част от хората в листата, той си е партнирал и в общинския съвет в Бургас и в парламента и се надява и в бъдещето Народно събрание това сътрудничество да продължи.

Бачийски коментира също как са били разпределени местата в листата между коалиционните партньори. Втора в листата е Даниела Божинова от „Зелените“, а трети – Богомил Петков от Севлиево.

„В публичното пространство излязоха дребни казуси, но смятам, че болшинството от хората , които са в листите, не само в Бургас, но и в цялата страна са хора, които се борят за каузата  и личните им интереси са на заден план. За това на кое място да бъде коалиционния партньор от ДБ е ставало на базата на разговори. За Бургас шестото място в листата на ДБ не е свързано с личността на Димитър Найденов, а на базата на разговори между коалиционните партньори. На някои места в страната от ПП са на шеста позиция, а водачи са от ДБ”, коментира още Бачийски.

Димитър Найденов от ДБ, коментира шестото място в листата така :

„Това е шанс на гражданите на Бургас да оценят кандидатите по тяхната работа. Аз се надявам на подкрепа на гражданите. Не мисля, че има лошо място в листата. Когато много достойни хора се състезават в една надпревара за доверието на гражданите челото на избирателната листа е прекалено тясно да побере всички достойни кандидати , които искат да се борят за доверието на гражданите . Аз считам, че политическата зрялост се изразява в способността да се правят компромиси. По тази причина в моята партия „Да, България” беше уважено моето решение да приема шестата позиция в името на обединението за по-голямо добро. Личните интереси трябва да дадат място на общите. Моята кампания винаги се превръща в индивидуална, защото гражданите подкрепят това , което аз върша и моята обикновена политическа кампания се превръща за много хора в моя лична и получавам подкрепата на съгражданите ми. Така че се надявам те отново да ме подкрепят”, заяви Найденов .

Димитър Найденов отново ще разчита на силен преференциален вот .

Имената на кандидатите за народни представители от листата на коалиция „Продължаваме Промяната“ – „Демократична България“:

Константин Бачийски

Даниела Божинова

Богомил Петков

Христо Симеонов

Константин Иванов

Димитър Найденов

Милко Пенев

Емил Соколов

Милен Манолов

Мария Петкова

Марин Георгиев

Ангел Симеонов

Искра Ангелова

Мирослав Йорданов

Деян Денев

Николай Богов

Росен Топкаров

Николай Николов

Добромир Гюлев

Венцеслав Стефанов

Станислав Станев

Гроздан Тодоров

Снежана Апостолова

Йордан Терзиев

Петър Стоев

Зарица Динкова

Константин Костадинов

Митко Иванов

The post Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ заяви като цел изборна победа в Бургас appeared first on zonaburgas.bg.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!