BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Лаборатория за ковид тестове отварят на Летище Бургас

Тя ще е готова в края на април, съобщи шефът на бургаския аеропорт Георги Чипилски

Туристите, които пристигат на Летище Бургас, ще могат да си правят тестове за коронавирус. Това ще е възможно от края на април, когато на бургаския аеропорт ще заработи лаборатория на ПСР и бързи антигенни тестове. Новината съобщи пред журналисти шефът на летището Георги Чипилски.

 „Лабораторията ще е факт със стартирането на сезона. Вече започнахме процесите по създаването й”, каза Чипилски.

По думите му на аеропорта се извършва постоянна дезинфекция и от ръководството на летището са приложили всички разписани мерки на здравното министерство.

„Всички пътници трябва да са с маски. Ако разгледате терминала, ще видите че има ограничение на местата за сядане, както е разписано по нормативите. От миналата година имаме въведени супервайзори, които носят специални оранжеви жилетки. Те следят за спазване на разстоянието между хората.

Знаете, че на летището пристигат групи, пътуващи в автобуси. При тях дори и да са поставени много знаци, трябва да има физическа регулация на пътниците”, обясни още шефът на летище Бургас.

Аеропортът бе посетен по-рано днес от туристическия министър Марияна Николова. Тя, кметът на Бургас Димитър Николов, заместничката му Диана Саватева, областният управител Вълчо Чолаков и Радовеста Стюърд, директор на общинското предприятие „Туризъм” посетиха летището, за да видят какви мерки са предприети преди летния сезон.

След огледа в сградата Николова определи мерките са сигурност като безпрецедентни. Същите били и на летището в морската ни столица.

Снимка:Архив

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!