BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Лекари: Не ваксината е страшна, а заболяването

Ваксината не е проблемна и не е страшна, страшно е заболяването. Много е важно да продължим масовата ваксинация.

Това каза пред bTV д-р Гергана Николова, общопрактикуващ лекар и член на УС на Българския лекарски съюз (БЛС) по повод спряната имунизация с препарата на „АстраЗенека“ у нас.

„Смърт от ваксина няма“, категорична е д-р Николова. Тя обясни, че общопрактикуващите лекари правят обстоен преглед преди ваксинация и има въпросник за пациентите.

Лекарката предупреди, че все по-често с COVID-19 се заразяват млади хора – под 40 г., и също така все по-често при тях заболяването протича тежко.

Част от симптомите на заразените в момента са запушен нос, дрезгав глас, ларингит.

Д-р Николова призова да се носят маски, да се спазва дистанция и да няма събирания на много хора в затворени пространства.

Само вчера, преди спирането на ваксинацията с Астра Зенека, у нас са били имунизирани нови 12 000 души.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов обяви, че в момента, в който получим необходимите уверения от европейските здравни власти, че препаратът е безопасен, ваксинирането с него ще продължи.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!