BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Лекции на режисьорите Надежда Косева и Христо Димитров-Хиндо са включени в програмата на Киноклас Бургас

Филмът “Сцени от живота на една актриса” на режисьора Иван Владимиров беше поредната интересна задача, върху която работиха 32-мата участници в Киноклас Бургас. Проявата е част от „София филм фест на брега“.

След като бяха запознати с различните позиции във филмопроизводството, учениците бяха разпределени в два екипа. След среща с режисьора на работния филм “Сцени от живота на една актриса”, на която той разказа за особеностите на снимачния процес и трудностите, свързани със заснемането на най-новата му творба, двата екипа в момента подготвят сценарии на откъсите, които ще интерпретират по свой начин и ще заснемат в началото на март.

История на киното, писане на сценарий, операторско майсторство и сценография са само част от темите, обсъждани в Кинокласа с видни родни специалисти до момента.

На 25 февруари от 19 до 21 часа в рамките на Киноклас Бургас ще се проведе лекция по монтаж, водена от режисьора Надежда Косева, която е и ръководител на Кинокласа.

Лекцията ще бъде публична и ще се предава на живо във Фейсбук на страницата на “София филм фест на брега”. На 7 март от 11 до 13 часа предстои втора публична лекция на тема „Документално кино“ с лектор Христо Димитров – Хиндо.

Всеки желаещ може да гледа, слуша и задава въпроси на страницата на фестивала.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!