BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Лидерът на СЕК: 2 депутатски места е постижима цел за флагмана на патриотите ВМРО и за Средна европейска класа в Бургас

Георги Манев е председател на Средна европейска класа /СЕК/. Той е част от листата на ВМРО за предстоящите избори през април. Имаше ли напрежение при подредбата на кандидатите за депутати между двете политически сили? Кои са приоритетите на втория в листата Георги Манев? Блиц интервю на Грамофона нюз

Г-н Манев, честит национален празник! Къде ви намираме в момента и развяхте ли вече българския флаг?

В Жеравна съм с народна носия. Заедно съм Първа бургаска областна чета.

Като един от изявените бургаски патриоти какво бихте пожелали днес на бургазлии?

Да взимат пример от нашите праотци, да са живи и здрави и да живее България!

Колко партии предложиха на СЕК да се коалирате за предстоящите избори?

Шест партии, от които две с реални възможности да влязат в парламента.

Имаше ли напрежение при подредбата на листата с партньорите Ви от ВМРО?

Няма никакво напрежение, те са ни партньори отдавна. Затова политическото решение на Средна европейска класа е да си продължим с тях.

На какъв принцип отсяхте кои членове на СЕК да присъстват в листите за изборите?

Специално за страната заложихме на известни лица, които са от сферата на културата. За нас един от приоритетите е  подпомагане на този важен сектор. По време на локдауните, които са в момента, културните дейци са принизени до обикновени работници само и само да оцеляват.

Ние сме категорични, че всеки един тях трябва да е със самочувствие на европеец. Хората на културата у нас трябва да са хора със средна класа. Не може Искрен Пецов да залива бетон за басейни! Не може!

Колко народни представители очаквате да влязат в новия парламент от СЕК и ВМРО?

От двете партии целта ни са два мандата, както беше предния път, когато бяхме Обединени патриоти. СЕК и ВМРО с НФСБ вкарахме 2 мандата, включително останаха за половин мандат, който се преразпредели. Цифрата е съвсем нормална и постижима цел за флагмана на патриотите – ВМРО и за резултатите на Средна европейска класа в Бургас.

Какви са вашите лични амбиции и приоритети за развитието на Бургаска област?

Аз съм председател на Средна европейска класа. Целта и задачата ни е да намалим максимално бюрокрацията, да поправим закона така че да е в удобство на малкия и среден бизнес. И нещо много важно – време е в България вече да се почувства, че има средна класа с европейски стандарти и начин на живот!

Снимка: Личен архив

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!