BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Лошо време отложи историческата мисия на Space X и NASA за 30 май

Заради лоши метеорологични условия беше решено историческото събитие – изпращане на астронавти от NASA с ракета на компанията на Илън Мъск – Space X, да бъде отложено за 30 май, събота.

Дъжд и буря се спуснаха над космическия център „Кенеди“, разположен на крайбрежието на щата Флорида. Националният център за ураганите съобщи за образуването на тропическа буря край бреговете на Южна Каролина, в северна посока. Лошите атмосферни условия могат да представляват риск за астронавтите в случай на аварийно кацане в Атлантическия океан след старта.

Очакваното с голям интерес изстрелване щеше да е първото, в което частна компания, а не правителствена космическа агенция, изпраща астронавти в орбита.  На място пристигнаха и президентът на САЩ Доналд Тръмп  и съпругата му Мелания. Там беше и вицепрезидентът Майк Пенс.

Мисията идва 9 години след като САЩ прекратиха космическите полети на совалки. Събитието трябваше да бъде наблюдавано лично от президента Доналд Тръмп.

„Днес няма да има изстрелване – безопасността на членовете на нашия екипаж е наш висш приоритет“, каза в Туитър представителят на НАСА Джим Бридънстин.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!