BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Манолова към Борисов: Да дойде на плажа на Алепу с багер

Призовавам Борисов да не се крие в София и в удобни дестинации, а да дойде на Шофьорския плаж на Алепу и да види какво са построили неговите подопечни. И този път да не носи ножица да реже лента, а да дойде с багер

Това трябва да е разрушено. Премиерът Борисов да се захване с това. Иначе лъжите на неговите придворни министри и говорители стават нетърпими.

Манолова: замесени дса хора от строителния контрол
Манолова: Замесени са хора от строителния контрол

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова на плажа Свети Тома, по-известен като Шофьорския плаж, където е строежът на хотелски комплекс, за който властта твърди, че е подпорна стена за свлачище.

Не е учудващо, че премиерът Борисов го няма тук на Шофьорския плаж, както го нямаше и във Варненския залив на разлива на тръбата. Чадърът, опънат над приближените му, унищожава българската природа, каза тя

Има теории, че свлачището е предизвикано умишлено, за да се заобиколи Закона за Черноморието, допълни Манолова.

Няма нормален човек, който да повярва на министрите на Борисов – тези на околната среда, на туризма, на регионалния, че това не е хотелски комплекс със стаи, а е укрепване на свлачище, категорична бе тя.

За да се случи това, със сигурност са замесени хора от строителния контрол на местно и национално ниво. Те бранят тезата, че това не е хотел, а е укрепваща стена, допълни Манолова.

Тя посочи още, че с разрешителното за строеж е свързан шефът на РДНСК, който е дясната ръка на заместник-председателя на парламента Валери Симеонов

Плажът на Алепу
Плажът на Алепу

Манолова беше категорична, че след изборите ще има ревизия на всички раздадени подобни разрешителни и категорична забрана за строежи в защитени територии.

Законът ще бъде над всичко и тези безобразници ще спрат да издигат подобни сгради и да се гаврят с българската природа и българските граждани, каза още Манолова.

Материалът Манолова към Борисов: Да дойде на плажа на Алепу с багер е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!