BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мароканският посланик се възхити от Черноморец

Нейно Превъзходителство г-жа Закия Ел Мидауи – извънреден и пълномощен посланик на Кралство Мароко в Република България,  беше на работно посещение в Черноморец. Тя беше посрещната от кмета на града Росен Деспов.

Целта на посещението беше да се уточнят подробностите по предстоящо събитие в града, на което Н. Пр. г-жа Закия Ел Мидауи ще представи традиционни марокански костюми и обичаи.

Това е част от инициативата „Покажи традицията! Подари празник!“.

Мароканският посланик  се запозна с възможностите за различни видове туризъм в  Черноморец. Разгледа града, посети историческия музей, където се запозна с миналото на региона, както и с традициите и обичаите на хората от града.

Мароко
Мароканският посланик ще покаже традициите на родината си в Черноморец

Н. Пр. г-жа Закия Ел Мидауи не е за първи път в община Созопол. В рамките на франкофонския фестивал „Солей” през 2018г. тя представи традиционната мароканска  чаена  церемония, както и сладкиши, ръчно изработени сувенири и козметика от родината си. Тава се очаква да се случи отново и в Черноморец. Датата на събитието  се уточнява.

Материалът Мароканският посланик се възхити от Черноморец е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!