BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Меден рудник“, ще се сдобие със съвсем нов и модерен Младежки културен център

 В него ще има различни по функционалност зони и помещения – за провеждане на представления, концерти, конференции, смарт офиси и други

Съвсем скоро най-големият и гъсто населен жилищен комплекс в Бургас – „Меден рудник“, ще се сдобие със съвсем нов и модерен Младежки културен център. Инфраструктурната придобивка ще се намира в непосредствена близост до СУ „Петко Росен“ /поляната срещу блок 28/.

Договорът за изграждане на Младежкия център бе подписан днес в София и връчен от министъра на образованието Красимир Вълчев на заместник-кмета по здравеопазване, образование и младежки дейности на Бургас Йорданка Ананиева.

„С реализацията му Община Бургас ще създаде притегателно място, в което младежите ще имат възможност да се усъвършенстват и да реализират идеите си“, сподели кметът Димитър Николов.

Младежкият център ще бъде със застроена площ от 1153 кв. м. и ще има един основен партерен етаж с два допълнителни по-малки етажа, служещи за настаняване и отдих със съответните прилежащи помещения към тях.

В него ще има голяма мултифункционална зала със сгъваеми трибуни за 180 седящи места и сцена с възможност за разделяне на две по-малки зали за провеждане на представления, концерти, конференции, форуми и кръгли маси. Второто ниво на сградата е за сервизни помещения, а третото е предвидено за настаняване с 13 стаи. В младежкия център ще има заведение за посетителите и за гостите на зоната за настаняване.

Центърът ще предлага условия за реализиране на международни младежки обмени, неформално образование, регионални посещения, клубове по интереси, обучения, стартъп пространства, а услугите ще бъдат достъпни за всички млади хора.

Проектът „Създаване на Младежки международен център – Бургас“ е по Програма  „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ към Финансовия механизъм на Европейско икономическо пространство 2014-2021 г. Центърът в к-с „Меден рудник“ ще покрива високи стандарти на Съвета на Европа за младежка работа и ще предоставя качествени и разнообразни услуги за младежкия сектор.

Проектът е с продължителност 3,5 години, а партньор на Община Бургас в проекта е Община Рейкявик, Исландия, което ще насърчи международното сътрудничество и обменът на добри практики между младежките центрове в двете държави.

Програма „Местно развитие, намалява бедността и подобрено включване на уязвими групи“ ще даде възможност за изграждане на подобни центрове освен в Бургас и в Габрово, Монтана и Перник.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!