BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мощен имуностимулиращ лек от полезни и здравословни природни продукти

Зимата наближава, а с нея и традиционните за сезона вируси, настинки, придружени с остра хрема, болно гърло и кашлица.

Когато неминуемо усетим последствията на есента върху имунната си система, няма начин да не се запитаме какви мерки можем да предприемем, за да активизираме силата на нашите тела. И отговорът е много по-лесен от очакваното – с любимите ни така достъпни, полезни и здравословни природни продукти.

Съществуват много народни рецепти за лекове, предпазващи от болестите на студеното време. Всяко домакинство има свой изпитан метод за справяне с отслабващия имунитет в началото на зимата.

Ще ви предложим една изпитана комбинация, кипяща от здравословни съставки, които със сигурност ще ви гарантират тонус, енергия, а и няма да позволяват на организма да се поддава на настинките.

За приготвяне на една порция домашен имуностимулиращ лек в буркан ще са ви нужни:

1/2 л пчелен мед, 1 лимон, 1 лайм, няколко пръчици канела, 200 гр пресен джинджифил.

Ако лимонът не е домашен, с помощта на белачка отстранете горния слой на кората му. Същото сторете и с лайма. След това ги разрежете на резени по дължина.

На много тънки филийки разрежете и джинджифила. След това сложете продуктите в буркана и ги разбъркайте хубаво. Добавете канелените пръчици.

Залейте лимона, лайма, джинджифила и канелата с мед. Следват 24 часа отлежаване на домашната смес срещу болести.

Когато този период отмине, можете да започнете да съхранявате буркана на хладно и тъмно място, като всеки ден консумирате от имуностимулиращия лек превантивно.Вие можете да си взимате по лъжичка от него по 3-4 пъти дневно, а за деца дозата е чаена лъжичка 1-2 пъти на ден.

Този природен еликсир можете да консумирате цяла есен, зима, та чак до пролетта. Опитате ли веднъж и убедите ли се в нейните ефективни резултати, ще започнете да си я приготвяте преди началото на всяка зима.

Източник: Edna.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!