BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мъж пропадна в 85-метрова пропаст във Врачанския Балкан

Кошмарен инцидент вдигна накрак спасителните отряди във Врачанския Балкан, съобщава местната агенция BulNews. Мъж е паднал в пропаст над бунгалата до почивната станция на АЕЦ „Козлодуй“ и най-вероятно е загинал.

По първоначална информация падналият е 38-годишният Светлин Димитров, познат в града като Хлебарката. Той бил на мястото с приятели и се занимавал с иманярство, когато пропаднал в дълбока около 85 метра пропаст. След инцидента те подали сигнал на тел. 112, показали къде е мястото и избягали.

По неофициална информация, Димитров първоначално е паднал на площадка, която е на дълбочина около 40 метра, след което тялото му се превъртяло и паднало още около 45 метра в пропастта.

В момента в района има екип от 12 служители на местната планинска служба, които обаче са скални катерачи. По тази причина в столицата се събира спасителен отряд от пещерняци, който има опит в изваждането на хора от пропасти. Веднага след това екипът ще бъде докаран от София.

Районът е трудно достъпен и акцията ще продължи най-малко 4-5 часа. Запознати коментират, че вероятността мъжът да е оцелял при падането е минимална, а дори да е имал признаци на живот, докато трае операцията на спасителните екипи, шансовете му стават нищожни. 

Районът е отцепен от полицията. 

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!