BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Най-красивите жени на всички времена

Блондинки и брюнетки, слаби и пълни, високи и дребни – стандартът на женската красота се е променял през цялото време.

Разглеждайки портрети на признати красавици от минали векове, съвременниците едва ли ще ги удостоят с епитета „хубави“. Или ще вдигнат рамене в недоумение, удивлявайки се на „вкусовете“ и стандартите за красота от отминалите дни …

Кои са те, най-красивите жени в историята на човечеството? Всяко време има стоите красиви жени. Не всички от тях са оставили следа в историята, но има толкова много от онези, чиито имена са станали синоним на женска красота, че е много трудно дори да ги изброим!

Всяка година най-известните списания и онлайн издания публикуват своите рейтинги на красавици. Всички те са различни, всички имат различни имена. Е, красотата е нещо субективно …

Имайки това предвид и че няма спор за вкусовете, нека просто „прегледаме“ световната история, като си спомним за най-красивите жени в света на всички времена и народи, като направим рейтинг не по красота, а по епохи. Е, и коя от красавиците е достойна за първото място, нека всеки сам реши!

С цялото желание да включим поне най-известните жени в списъка на най-красивите жени, подобно начинание, уви, ще остане невъзможно, около нас има твърде много красоти, така че статията за най-красивите момичета в света ще има продължение

И така, да започнем …

Древен свят

НЕФЕРТИТИ

„Красавицата дойде“ – така буквално се превежда името на Великата съпруга на цар Аменхотеп. За външния й вид можем да съдим само по бюста, открит в началото на миналия век.

Но легендите разказват, че Египет никога не е виждал такава красота. Съвременниците я наричали „Перфектна“ и лицето й можело да се види във всички храмове на Древен Египет.

Кралица Нефертити

Едно време аз, който всъщност не „разбирах“ красотата на Клеопатра, попаднах на малка история, разказана от същия ценител на красотата на кралицата като мен, когато в нейно присъствие художникът започва да оцветява познатия бял бюст на Клеопатра с бои.

И тогава красотата започва да струи в съвсем различен ракурс. Затова си струва да повярваме на думите на съвременниците и, които твърдят, че кралицата е истинска красавица, може би в допълнение към правилните черти на лицето, имала и сияен цвят на кожата, необичаен нюанс на очите, и снежнобяла усмивка.

Как ви харесва тази модерна интерпретация?

модерна интерпретация на външния вид-нефертити

КЛЕОПАТРА

Каква всъщност е била последната потомка Птолемеите, вероятно никога няма да разберем.

Царица-Египет-Клеопатра

Нейният образ „не се вижда“ както заради романтичния воал, изтъкан от писатели и режисьори, така и заради мръсотията, в която римските историци размазват името й. Не са открити нейни образи.

Е, нека повярваме на Плутарх, който отбеляза необятния чар на Египетската кралица и нейната неустоима прелест, които буквално се врязвали в душата.

Средните векове

КРАЛИЦА ТАМАРА

Мъдър владетел и красива жена, чието име се свързва със „златния век“ в историята на Грузия.

Кралица-Джорджия-Тамара

Поетите я наричали „усмихнатото слънце“ и „стройната тръстика“, като неуморно възхвалявали нейния ум, очарователна красота и талант на пълководец. Източните владетели и князе на Византия са се борили за ръката и сърцето и.

Тя много успешно е воювала (в буквалния смисъл) с бившия си съпруг, побеждавайки го близо до Тбилиси, и намира щастието във втория си брак.

ЕЛЕОНОРА АКВИТАНСКАЯ

Тя била херцогиня и графиня, съпруга на френския крал Луи VII, а по-късно и на английския крал Хенри II, майка на 10 деца, сред които и двама бъдещи английски монарси.

Ролята в историята не може да бъде подценена (не напразно я наричали баба на средновековна Европа).

Херцогиня Елеонора от Аквитания

… А за други тя била просто красива жена, чиято ангелска красота възпявали трубадурите, а ексцентричното и поведение подлудявало мъжете.

АГНЕС СОРЕЛ

Любимка на краля, която успява да се сприятели с кралицата, създател на модни тенденции (благодарение на нея диамантите станаха „най-добрите приятели“ на жените, а модерните рокли разголиха едната гърда), чиято красота била призната дори от папата.

Красавицата от 15 век Агнес Сорел

Животът й бил светъл, но кратък – един от борците за морал, без да се замисли, отравя красавицата с живак, бременна с четвъртото си дете.

СИМОНЕТА ВЕСПУЧИ

Несравнима и прекрасна. Първата красавица на Флоренция от Ренесанса и „дама на сърцето“ на Джулиано де Медичи. Ботичели я рисува като Мадона и Венера, мъжете полудявали по нея, но, колкото и да е странно, никой от тях дори не помислял да я ревнува.

Да, и жените не й завиждали и я хвалели за нейния нежен нрав и сладък начин на общуване.

красота-ренесанс-симонета-веспучи

… Симонета умира на 23-годишна възраст от туберколоза. Но тя била красива и в смъртта си…

XVI век

БАРБАРА РАДЗИВИЛ

Романтичната любовна история и трагичната смърт на 30-годишната красавица Барбара интригува умовете на историци, писатели и художници от няколко века.

принцеса-Барабара-Радзивил

Признатата красавица и обичана съпруга на великия херцог на Литва и крал на Полша Сигизмунд II Август, преди сватбата, била наречена „великата развратница на Литва“ и била сравнявана с Елена от Троя.

А след смъртта си била нарочена за ролята на Черната дама – призрак, който се скитал по коридорите на древния Несвижки замък.

ДИАНА ДЕ ПОАЖЕ

Прислужница и любовница на френския крал Хенри II.

фаворит-крал-на-Франция-Диана де Поатие

Нейната красота спасява живота на бащата-бунтовник (кралят, подобно на много мъже, не можал да устои на сълзите, които се стичали от красивите и очи) и и позволява да завладее не само Хенри, но и цялата власт в кралството, превръщайки я в истинската кралица на Франция.

17-ти век

НИНОН ДЬО ЛАНКЛО

Тя била куртизанка и собственик на литературен салон, писателка и образована жена, която владеела няколко езика и няколко музикални инструмента.

куртизанка-Нинон де Ланклос

Нинон била поразително красива – до дълбока старост. И в същото време тя е умна и иронична, свободолюбива и екстравагантна.

АНДЖЕЛИКА ДЕ ФОНТАНЖ

„Прекрасно създание“ и една от многото фаворитки на Луи XIV.

фаворит-Луис 14-Анджелика де Фонтанж

Нейната съдба е ясна илюстрация на мъжката хитрост: само една година тя носи „титлата“ на официалния фаворит. И след това – трудно раждане, мъртво дете и подарък за раздяла от краля – титлата херцогиня дьо Фонтанж.

Официална оставка. Отхвърлена и възстановена след раждането, тя се оттегля в манастир, където умира на 20-годишна възраст.

XVIII век

МАДАМ РЕКАМИЕ

Джули Рекамие. Умна и красива. Съпругата на банкер и стопанка на салон, известен в цял Париж, където се събират не само писатели, но и противници на политиката на Наполеон.

Мадам Джули Рекамие

Тя пленявала с омайната си красота, карала мъжете да си загубят главата, и разбивала сърцата. Но – тя не преминавала границите, предпочитайки да остави феновете си в категорията приятели.

КИТИ ФИШЕР

Каква беше тя – Кити Фишър? Историята мълчи за това.

мазен любов коте рибар

Известно е само, че тя е била жрица на любовта, че художниците са обичали да я рисуват, че са й завиждали смъртно, че е красива и не е знаела мярката в гримирането. Това довежда до смъртта й от отравяне с олово, което по това време се съдържа в белината.

19 век

ЛИНА КАВАЛИЕРИ

Наричана е първият моден модел и последната фатална жена Belle Époque. Художници рисуват нейните портрети, а милиони пощенските картички с нейния образ са разпръснати по целият свят!

Те правеха филми за нея, пишеха книги … Тя беше оперна певица, на която целият свят аплодираше.

певицата-Лина Кавалиери

Но причината за успеха в никакъв случай не беше изключителният глас на примата, а нейната неземна красота.

Тъмноока брюнетка, която разбиваше сърцата на мъжете и разплакваше залите. Красавицата с разбито сърце, страдаща от изгубена любов …

красавица-певица-Кавалиери

НАТАЛИЯ ГОНЧАРОВА (ПУШКИНА)

Името й се свързва завинаги с името Пушкин. „Най-чистият чар е най-чистият пример“, пише поетът за нея. Тя беше неговата любов, неговата муза, майка на децата му.

Наталия-Гончарова-Пушкин

Тя беше обвинена пряко и непряко за смъртта му …

Крехка красавица с тънка талия. Аристократична бледност. Нежни ръце. Очарователна усмивка и изразителни очи. Класическа антична красота.

красавица-19-ти век-Наталия-Гончарова

Чудно ли е, че самият император е бил сред нейните почитатели?

Красавици на ХХ век

Началото на века

ВЕРА СТУДЕН

30 роли за 4 години. Милиони фенове по цял свят и огромни опашки пред киното (и това в момент, когато бушува Първата световна война!). И нелепата смърт само на 26 години …

звезден екран-ранен век-студ

Кой би си помислил, че тихото и послушно момиче, „Полтавски кнедли“, както я нарича майка й, ще има съдбата на „кралица на екрана“ – толкова ярка и толкова драматична …

актриса-Вера-Студена

ЛИЛИ ЕЛСИ

Изисканата красота на Лили предизвиква въздишки на възхищение и днес.

актриса-Лили-Елси

Но самата тя изобщо не се смяташе за красавица.

Срамежлива и неуверена в себе си, тя виждаше в огледалото само прекомерна слабост и изобщо не впечатляващ външен вид. Тя се преобразяваше само на сцената.

актриса-началото на 20-ти век-Лили-Елси

Двадесетте

ГРЕТА ГАРБО

Студена скандинавска красота и пронизващи сини очи. Огромен талант и ореол на мистерия.

актриса-Грета Гарбо

Една от най-великите актриси на миналия век беше наречена „шведският сфинкс“ – заради нежеланието й да дава интервюта, да се появява на премиерите на филмите си и да дава автографи за феновете.

Но това само подхрани интереса – всичките й филми предизвикваха фурор, а погледът и беше хипнотизиращ и завладяващ …

филмова актриса-20-те-Грета Гарбо

МАРЛЕН ДИЕТРИХ

Блондинката в панталон, с алено червило на устните и постоянната цигара.

актриса-Марлен-Дитрих

Екранна кралица и модна революция. Мрачна жена и модна икона. Бунтар и муза на Ремарк и Хемингуей.

Тя беше умна и образована, но вярваше, че женската красота е по-важна от интелигентността. В крайна сметка за мъжете е много по-лесно да виждат, отколкото да мислят. И те, оправдавайки това твърдение, падаха в краката й!

екранната звезда Марлен Дитрих

Тридесетте

ЛЮБОВ ОРЛОВА

Не всеки знае, че първата филмова звезда на СССР е от старинно знатно семейство. Оттук и изисканата, „аристократична“ красота, която дори изображенията на икономката Анюта и или носителката на писма Дуня не можеха да скрият.

актриса-Любов-Орлова

Тя беше идолизирана и копирана. Психиатрите дори въведоха термина „синдромът на Орлова“.

Идеалът обаче беше практически недостижим – талия от 43 см, винаги изправен гръб, стройни крака с високи токчета – и вечната борба за красота.

филмова звезда-СССР-Любов-Орлова

ВИВИАН ЛИЙ

Животът й беше пълен с шеметни възходи и падения. Два „Оскара“ (единият от които – за ролята на Скарлет в „Отнесени от вятъра“) и опустошителни отзиви за пиесата „Ромео и Жулиета“, ролите на Клеопатра и Офелия, страстна любов, която помете всички бариери, и болезнен развод, най-тежката работа върху себе си и лошо здраве.

актрисата-Вивиен Лий

Тя беше надарена актриса и зашеметяващо красива жена и самата й съдба можеше да се превърне в сюжет на филм.

филмова звезда-30-те-вивиен-лий

Четиридесетте

РИТА ХЕЙУЪРД

Известната холивудска актриса, която стана принцеса в третия си брак. Не разчитайки на природата, тя леко коригира външния си вид (и това е през 40-те години на миналия век!).

актриса-Рита-Хейуърт

Тогава тя за първи път изпълни стриптийз пред камерата (макар че това беше само висока ръкавица) – и стана секс символ на Америка от нейната епоха.

филмова звезда-40-те-Рита-Хейуърт

БЕТИ БРОСМЕР

Собственик на абсолютно фантастична фигура (91-45-96), тя беше истински секс символ от 40-те – 50-те и най-добре платеният модел на времето.

модел-Бети-Бросмер

След като започна кариерата си на 13-годишна възраст, тя носеше короната на кралицата на красотата на различни състезания повече от петдесет пъти, позираше за над 300 корици на списания и се усмихваше приветливо от всички билбордове в страната.

кралицата на красотата Бети Бросмер

Ерата на петдесетте

МЕРИЛИН МОНРО

Секси блондинка с уязвима детска душа …

актриса-Мерилин-Монро

Талантлива актриса и нещастна жена, ярка и ослепителна в киното – и наивна, доверчива и същевременно стеснителна и затворена – в живота. Нейната аура завладя всички без изключение.

красавица-филм-звезда-Мерилин-Монро

Беше обичана от камерата и режисьорите и обичаше живота … Може би затова официалната версия за самоубийството й изглежда толкова нелепа.

СОФИЯ ЛОРЕН

Известната италианска актриса отпразнува 82-ия си рожден ден. Тя не крие възрастта си.

Освен това тя активно се появява в реклами и води социален живот, като поразява всички със своята стройна момичешка фигура, перфектна прическа и грим.

актриса-софи-лорен

В нейната „касичка“ са 181 филма, 12 награди за филмови фестивали (включително Оскар), 2 сина и любовта на милиони почитатели на нейната красота и талант.

филмова звезда-50-те-Софи-Лорън

Шейсетте

ОДРИ ХЕПБЪРН

За нея казваха, че при раждането е била целуната по бузата от Бог. Тя беше не само изключителна актриса и модел, но и посланик на добра воля, а името й завинаги стана синоним не само на талант, но и на женственост, истинска красота, щедрост и чар.

актриса-Одри-Хепбърн

Очите й винаги излъчваха доброта и усмивка, тя имаше ангелски характер и невероятна работоспособност, тя се раздаде за хората без следа – и стана стандарт на истинска дама.

справка-дама-Одри-Хепбърн

БРИДЖИТ БАРДО

В началото на 50-те тя нашумя.

актриса-Брижит-Бордо

След това на плажа по бикини, след това даде на модата известната „Бабет“, стана модел за бюст на Мариан, символът на Франция, и в навечерието на 40-ия си рожден ден обяви оттеглянето си от професията и реши да се отдаде изцяло за хуманно отношение към животните.

филмова звезда-бриджит-бордо

Седемдесетте

КЛАУДИЯ КАРДИНАЛЕ

Една от най-красивите жени в света никога не е мечтала да стане актриса, планирайки да стане учителка, която да учи децата да четат и пишат в Африка. Но съдбата решава друго.

актриса-Клаудия Кардинале

Поразителна красота, вълшебни черни очи и шансът на Негово Величество я направиха звезда на световното кино, любимата актриса на Лучино Висконти и Федерико Фелини.

филмова актриса-Клаудия-Кардинале

ИРИНА АЛФЕРОВА

Очарователните с цвят на незабравка сини очи и меката женска красота донесоха на актрисата повече неприятности, отколкото радост.

актриса-Ирина-Алферова

Дори в младостта си тя беше обременена от външния си вид: мъжете проявяваха повишено внимание, жените бяха откровено ревниви.

И в кариерата й красотата не й помогна наистина: ролята на Даша в Констанс е по-скоро изключение от правилото. Така че самата актриса не обича да бъде хвалена за красотата си – тя предпочита нейните актьорски умения да бъдат оценени.

красавица-актриса-Ирина-Алферова

Осемдесетте

ДЕМИ МУР

Детство в семейство на алкохолици, участие в телевизионно предаване и последвалото потапяне в див живот – с клубове, безкрайни партита и кокаин. Тя успя да преодолее всичко това.

актриса-Деми-Мур

Удивителната твърдост на характера й позволи да постигне световна слава – една от най-красивите жени в света стана първата актриса с 10 милиона хонорар.

Въпреки че личният живот не беше толкова успешен, колкото кариерата …

Кинозвезда Деми Мур

КИМ БЕСИНГЕР

Красотата на Ким процъфтява едва на 17-годишна възраст. Но каква красота!

актриса-ким-бесингер

Титлата „Мис Джорджия“, успешна кариера на модел, след това – не по-малко успешна – в киното.

Тя беше секс символ на 90-те: позира за Playboy, участва в еротичната мелодрама 9 1/2 седмици и дори спечели Оскар за ролята си на проститутка в Los Angeles Secrets.

филмова звезда-ким-бесингер

Краят на века

МОНИКА БЕЛУЧИ

Знойна италианка, модел в миналото и актриса в настоящето, въпреки че е прекрачила половин вековната граница, тя все още „поразява“ от пръв поглед.

филмова звезда-Моника-Белучи

Нейната красота е почти перфектна. Режисьорите видяха в нея и Мария Магдалина, и Клеопатра, и куртизанка.

Тя беше „лицето“ на Dior и представляваше марката Dolce & Gabbana, снима се гола в реклама за гланц (нищо, че е „в интересна положение“) и позира за легендарни фотографи.

актриса-Моника-Белучи

КЛАУДИЯ ШИФЪР

Височина – 180 см, размер на 41-ия крак – като тийнейджърка Клавдия беше страшно сложна и срамежлива от своите напълно „не женски“ параметри.

И дори смяташе поканата за пробна фотосесия за грешка.

Модел-Клаудия-Шифър

Е, тогава имаше – корицата на „Elle“ (и по-късно – и Cosmopolitan, Harper’s Bazaar, Marie Claire, Playboy, Vogue и други списания), безброй ревюта на водещи модни къщи, договор с L’Oreal и Chanel. И великият Лагерфелд, за когото тя стана муза.

Модел-Клаудия-Шифър

Превод и редакция: burgascity.com

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!