BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Най-пъстрото събитие в Бургас идва този уикенд с много изненади

Творци, артисти, дизайнери и спортисти от цялата страна ще се съберат този уикенд в Бургас за най-шареното градско събитие на лято 2019.

В петък, събота и неделя  под куполите на Флора Бургас ще се проведат  две събития, обединени от общата идея да се превърнат в своеобразен празник на  изкуствата- Фестивал на игрите и изкуствата и Творчески работилници Burgas Handmade Market.

С щури игри, нестандартни уъркшопове, хубава музика, пленери на открито, танци и спорт да изпратим последните дни от  лятната ваканция, обещават организаторите. Фестивалът е за всички, които обичат природата, изкуството, игрите на отрито, за тези, които искат да покажат своята творческа същност.

Програмата на фестивала и творческите работилници е толкова разнообразна, че всеки с артистичен хъс или спортен дух може да намери своето място за забавление и изява. 

Игри с роботи, ръгби среща, дърпане с въже, скокове с чували са само част от събитията в първия ден на фестивала- в петък от 10 д 20 часа. В събота пък всички малки художници ще имат възможност да нарисуват заедно най-голямата лятна картина заедно с Роси Чобанова. А други ще се впуснат в Angry Birds на живо – една игра, която ще допадне както на децата, така и на техните родители. 

Игри до безкрай с актьора Краси Хараламбов, волейбол с Гергана Брънзова, летни забави с актьорите Алекс Анмахян и Гергана Христова са само част от изненадите във втория фестивален ден. А как се играе „Не се сърди човече“, но с живи фигури, ще ви покажат организаторите от 17 часа в събота. Нинджа демонстрации, солови изпълнения, фокуси и игри,  Dj парти с маски, женски футбол са включени в програмата за неделния ден. За финал организаторите са подготвили концерт с участието на Тодор Тодоров, Преслава Минасян, Жаклин Димитрова, Аглая и др.

Имаме място и роля за всички –  за онези, които обичат да създават със собствените си ръце  маски, сценични костюми, и за онези, които обичат да изнасят пърформанси -танцьори, артисти, музиканти, и за онези, които просто искат да „дадат едно рамо“ в името на идеята, казват организаторите.

Идеята на Фестивала  заедно с Творческите работилници е да се даде платформа и на всички онези улични творци и музиканти, които никога не влизат под светлините на прожекторите.

„Вярваме и продължаваме да вярваме, че купувайки подарък ръчна изработка, купуваме часове на проби, експерименти и провали. Купуваме часове, дни, седмици на отчаяние и истинско щастие“, казват младите дизайнери, които са вложили цялото си вдъхновение за организирането на поредния Бургас маркет.  И този път Burgas Handmade Market, събирайки под един покрив най-яките творци, дизайнери, търговски представители и артисти, обещава да се превърне в градското събитие за стил на живот и мода.

Материалът Най-пъстрото събитие в Бургас идва този уикенд с много изненади е публикуван за пръв път на bМТ- Бургаска младежка телевизия.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!