BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Намаляват с 50 % наемите и таксите за бизнеса в Несебър

Финансови мерки за подпомагане на икономиката и местния туристически отрасъл и за облекчаване на гражданите и бизнеса са обсъдени на среща, свикана от кмета на община Несебър Николай Димитров с председателя на Общинския съвет Румен Кулев и председателите на групи в местния парламент, съобщиха от морската Община. Мерките ще бъдат предложени за разглеждане на следваща сесия на Общинския съвет.

Присъстващите на срещата са се обединили около следните мерки:

Тротоарното право за упражняване на търговска дейност да бъде намалено с 50% спрямо миналата година;

Рекламните и информационни елементи, монтирани законно и заплащащи съответните такси да ползват 50% намаление;

Разрешителната такса, дължима на общината за упражняване на таксиметрови услуги на територията ѝ, да се редуцира от 300 на 150 лв.;

Размерът на наемите, дължими за ползване на общинска собственост /терени и помещения/, да се  намали с 50%;

Постоянната такса в детските градини да не бъде дължима за деца, непосещаващи детските заведения в периода от 01.06.2020 до 01.09.2020 г.

Предложените намаления ще бъдат със срок на действие до края на текущата 2020 г.

Промяна в сезонната цена на абонамента за паркомясто за жителите на града не се предвижда. Цените за почасов престой на автомобилите на общинските паркинги също остават непроменени.

Направените предложения ще бъдат включени в Наредба № 11  за размера местните такси и услуги, която ще бъде разгледана на  следващата редовна сесия на Общинския съвет. Предложението за намаляване на размера на наемите за ползване на общинска собственост ще бъде включено в отделна докладна записка, защото тези цени не са част от гореупоменатата наредба.

Снимка: Община Несебър

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!