BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Напредва изграждането на Северния обход на Бургас, вижте откъде ще минава трасето (снимки)

Новата пътна отсечка трябва да е готова до средата на 2022 година

Напредва изграждането на Северния обход на Бургас, чието строителство започна в средата на месец януари. 

В момента се работи усилено по изграждане на детелината по пътя за Ветрен, както и на самото трасе, което ще отвежда до пътя към Сарафово. То е с дължина 4,7 км и целта му е да изведе транзитния трафик от АМ „Тракия“ за Северното Черноморие извън града. По този начин ще се повиши безопасността на движение за пътуващите от Западна и Северна България като се избягва влизането в Бургас. Инвестицията е за близо 57 млн. лв., а средствата са от републиканския бюджет. Срокът за изпълнение на обекта е 18 месеца.

В момента строителните дейности не не създават особени проблеми с трафика въпреки ограничението на скоростта от 50 км/ч в участъка. 

Изпълнител на поръчката е „Пътстрой Бургас“ ЕООД. Строителният надзор е възложен на Обединение „Бургас 2020“, с участници: „Пътконсулт 2000“ ЕООД, „ЕН АР Консулт 2000“ ЕООД и „ТРИ ЕС“ ЕООД. Техният договор е за 673 200 лв. с ДДС.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!