BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Напрежение в Росенец, кметът Николов е на място. Ченгетата закопчаха Иво Мирчев / ВИДЕО/

Кметът Димитър Николов, който разговаря с групата на Христо Иванов пред сградата на община Бургас, отиде заедно с тях при протестиращите в парк Росенец.

Полицеският кордон все още не допуска хората до сараите на Доган. Има напрежение между протестиращите и полицията. С викове „Мафия“ хората се опитват да пробият кордона.

Полицията събори на земята Иво Мирчев от „Да, България“ и му сложи белезници. Христо Иванов не получи отговор защо Мирчев е отведен.

За кратко беше задържан и млад човек, който се опита да пробие кордона. Но при намеса на медиите, той беше освободен.

Между протестиращите и екскурзиантите на ДПС има полицейски коли и жандармерия. Хората твърдят, че са отишли да пият кафе с почетния си председател и са на екскурзия.

Кметът обясни, че има разрешение за протеста. Той не знае за друго такова за хората от ДПС.

Пред полицейския кордон Николов отново подчерта, че е разговарял с шефа на ОСМВР-Бургас комисар Сотиров, от когото е научил за втория протест. Самият Сотиров дойде също на място и каза, че има разрешение за два протеста.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=B-jtgJd3tUI?feature=oembed&w=640&h=360]

Стана ясно, че първо е подадено уведомление от протестиращите за точен час, а после от ДПС – без начален час на протеста. Посрещнаха го с викове „Мишка“, като мнозинството заяви, че вчера полицейският шеф е излъгал, че няма друг протест.

„Комисар Сотиров заяви, че той носи отговорност за безопасността и лично негово е решението да не се допускат други протестиращи“, подчерта отново кметът.

Няколко часа полицаите не пускаха протестиращите. В същото време незнайно защо лидерът на ДПС Мустафа  Карадайъ и евродепутатът Илхан Кючук ръководят „туристите“.

Междувременно се увеличават групите пристигащи както по суша, така и по вода. Голям катамаран се опита да акостира на пристанището в района, но привърженици на ДПС избутаха плавателния съд обратно. Чуха се викове от протестиращи: „Позор! Няма частно пристанище“.

Собственикът на имота не позволява там да акостират плавателни съдове, заявяват симпатизантите на ДПС.

Междувременно се наложи и намеса на жандармерията, която в момента държи представителите на двете групи протестиращи на разстояние.

Граждани твърдят, че лично лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е попречил на лодка да акостира на пристанището. Според потърпевшите има проблем с плавателния съд, за който са съобщили, но са ги „оставили във водата, за да се удавят“.

Шефът на ОДМВР-Бургас комисар Сотиров /на снимката вляво с бялата риза/ след разговор с кмета и по предложение на общинския съветник Константин Бачийски, взе решение да оттегли полицейския кордон встрани. По заобиколен път , в групи по няколко души, протестиращите вече се допускат до плажа.

Напрежението все още не е затихнало.

Материалът Напрежение в Росенец, кметът Николов е на място. Ченгетата закопчаха Иво Мирчев / ВИДЕО/ е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!