BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

На плажа – по спасител на пост. БЧК се възпротиви

От Българският червен кръст в Бургас се обявиха срещу предложението на Министерството на туризма да има по един спасител на пост на плажа това лято, съобщава БНТ.

Новата наредба предвижда спасителят да наблюдава по 150, вместо досегашните 100 метра.

В подкрепа на водното спасяване от 1 юни на плажа в Крайморие започва курс за спасители. Пред колегите Елена Стойчева и Веселин Григоров концесионерът заяви, че спасителите там ще бъдат по двама и няма да имат допълнителни задължения.

„Общо ще бъдат десет, с един сменник на тези пет поста, ще бъдат 11. В предни години са били по 13, ще наема допълнително човек, който само ще разяснява на хората, че е необходимо да спазват някаква дистанция“, обясни Николай Димитров.

„Спасяването е екипна работа и се извършва от двама спасители в зависимост от инцидентите, да не говорим пък, когато има групови инциденти, на помощ се притичват и техните колеги от другите спасителни постове“, допълни Виолета Радева, директор на БЧК-Бургас.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!