BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

На 3 март времето ще бъде слънчево, с температури до 18 градуса

главно след обяд над източните райони ще има временни увеличения на облачността. Вятърът в Източна България за кратко ще се ориентира от североизток, до вечерта ще отслабне, в много райони и ще стихне.

Дневните температури ще се повишат и преобладаващите максимални ще са между 13° и 18°, по-ниски ще останат в източните райони, каза за „Фокус“ дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Евгения Егова.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, който вечерта ще се ориентира от юг. Максималните температури на въздуха ще са 7°-10°, температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, преди обяд и временно силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 0°.

Източник: НИМХ

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!