BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Несебър е избран в проект за популяризиране на обекти на ЮНЕСКО в Черноморските държави

В Несебър гостува екип от експерти към Асоциацията на българските черноморски общини и представители на държави от черноморския регион. Посещението бе във връзка с проект „Heripreneurship- подобряване на туристическите услуги в обекти на ЮНЕСКО с цел създаване на нови инвестиционни възможности в Черноморския басейн“.

Той се финансира от „Съвместна оперативна програма за трансгранично сътрудничество по Европейски инструмент за съседство „Черноморски басейн 2014-2020“ и включва държавите: България, Румъния, Армения, Грузия, Турция и Гърция.

Участието на Несебър в инициативата цели да демонстрира потенциала на града като развита и богата на традиции туристическа дестинация, да подобри сътрудничеството и връзките между Черноморските държави и да способства за добросъседските отношения между тях.

Гостуването включваше разходка и оглед на ценностите на Старинния полуостров с цел набелязване на най- значимите и интересни паметници на културата, които ще бъдат рекламирани по проекта. Част от инициативата е разработването на дигитални приложения и апликации, популяризиращи материалното и нематериално културно наследство. Изработените продукти ще способстват за по-широкото и ефективно представяне на избраните по проекта обекти на ЮНЕСКО от шестте участващи държави.

Продължителността на проекта е до юли е 2023г., като по него са залегнали изпълнението на редица дейности: рекламни снимкови и видео материали, организиране на срещи между представителите на бизнеса с цел разширяване на инвестиционните възможности, информационни дни и др.

The post Несебър е избран в проект за популяризиране на обекти на ЮНЕСКО в Черноморските държави appeared first on zonaburgas.bg.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!