BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Не пропускайте концерта на бургазлийката Цветана Иванова тази вечер. Може да го гледате онлайн във Фейсбук

Цветана Иванова ще представи музикалния си проект „Време за интимност или покана за вслушване“ онлайн. Тя ще свири на единствения в страната старинен  музикален инструмент – клавикорд, който е определян за предшественик на пианото.

Концертът започва тази вечер от 18:00 часа и ще бъде излъчен на живо във фейсбук страниците на БНР – Бургас, Община Бургас и Go to Burgas.

Цветана Иванова е завършила пиано и едновременно е специализирала исторически клавишни инструменти (клавесин, хамерклавир, клавикорд) във Висшето училище за музика в Кьолн. Свирила е на редица фестивали като „Берлинско биенале“, „Нумус фестивал“ – Дания, „Музика и машини“ – Лайпциг и други.

„Клавикордът е музикален инструмент, за който има първи сведения от 14 – 15 век. В миналото е бил широко използван като инструмент за упражнение и при композиране. Той е бил предназначен за камерно музициране в малки помещения и има много параметри за постигане на по-добро качество на звука и естетиката, които на пиано няма как да се възпроизведат. Това е привличането на старинните инструменти, които ни дават и едно друго светоусещане“, разказва Цветана Иванова.

Изпълнителката с удоволствие се завръща в родния си град Бургас, за да представи концерта си на клавикорд, включващ старинна музика и нова пиеса.

Концертът ще се излъчи с партньорство с БНР – Бургас. Проектът „Време за интимност или покана за вслушване“ се  финансира от Национален фонд „Култура“ и се реализира с подкрепата на Община Бургас.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!