BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Николай Димитров: Община Несебър кандидатства с два проекта пред ПУДООС

Община Несебър подготви и кандидатства с два проекта пред Предприятието за управление дейностите по опазване на околната среда към МОСВ, информира кметът Николай Димитров. Единият от тях е „Изграждане на водопроводна мрежа на с. Оризаре, Община Несебър – І етап“ на стойност 2 462 489.20 лв.

В периода 15 – 19 март т. г., ПУДООС обяви извънреден прием на проекти за отпускане на безвъзмездна финансова помощ от средствата, постъпили като погасяване на стари задължения от такси, натрупани от ВиК дружествата,  и Община Несебър се възползва от възможността, като депозира проекта „Селищна водопроводна система на с. Гюльовца, Община Несебър – етап 1“ на стойност 2 690 959,49 лв.

Целта на двата проекта  е да се изгради водопроводната мрежа на селата Оризаре и Гюльовца в съответствие със съвременните материали за строителство и действащата нормативна уредба. По този начин ще се подобри селищната среда, битовите и жизнени условия на населението, тъй като към настоящия момент в селата има изградена водопроводна мрежа от етернитови и частично от стоманени тръби с малки диаметри, несъответстващи на  нормите за проектиране, мрежата е стара и амортизирана, в по-голямата си част с изтекъл експлоатационен период. „Подобряване качеството на живот на хората в т. нар. тилни селища на общината е приоритет за общинското ръководство и  част от стремежа всички населени места в рамките на Община Несебър да  са равнопоставени в развитието си.“, категоричен е кметът Николай Димитров.

The post Николай Димитров: Община Несебър кандидатства с два проекта пред ПУДООС appeared first on zonaburgas.bg.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!