BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нова европобеда в Бургас – след испанци бихме и швейцарци

Бургаският волейболен клуб „Дея спорт“ спечели втора победа на родна земя в европейските турнири. Момчетата на треньора Венцислав Симеонов биха с 3:1 швейцарския „Лозана“ в първия мач от 1/16-финалите на „Чалъндж къп“. Припомняме, че в предишния кръг бургазлии победиха и отстраниха шесткратния испански шампион „Гуагуас“ от Лас Палмас.

Първият гейм започна с по-добра игра на гостите, които водеха почти през цялото време с 2-3 точки разлика. Накрая обаче „Дея“ обърна нещата и спечели частта с 27:25.

Вторият гейм бургазлии се развихриха и направо отнесоха швейцарците с 13 точки разлика – 25:12.

Неясно защо в третата част от мача нещата поеха в обратната посока и гостите бяха водещите. Те я взеха с 19:25.

Четвъртият гейм тръгна точка за точка. Равностойността се запази докъм средата на частта, когато бургазлии наложиха волята си и спечелиха с 25:17 за крайното 3:1 гейма.

За „Дея спорт“ най-резултатен беше Николай Учиков със 17 точки, а Валентин Братоев добави 16.

Залата „Младост“ отново беше пълна с публика. Този път кметът го нямаше, но присъстваха други популярни лица като Димитър Димитров-Херо и бившият зам.-кмет и шеф на футболния „Черноморец“ Костадин Марков.

Дали „Дея“ ще продължи в следващата фаза на евротурнира, ще стане ясно след реванша на швейцарска земя, който е на 16 ноември. Спечеленият гейм от гостите им дава надежда, че могат да обърнат нещата в своя полза – на „Лозана“ им трябва чиста победа с 3:0. При 3:1 в тяхна полза ще се играе „златен гейм“, който ще определи крайния победител. На бургазлии им предстои труден, но не и невъзможен реванш.

Преди това „Дея спорт“ ще играе дерби с другия боргаски представител във вътрешния шампионат – „Нефтохимик 2010“. Мачът е тази неделя в зала „Младост“.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!