BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нова екопътека за пешеходен и вело туризъм откриха в с. Кошарица

Днес бе открит  поредният успешно завършен проект на  Община Несебър,  изпълнен  с безвъзмездно финансиране – „Създаване на нова услуга за населението в рибарската територия – Екопътека, с. Кошарица – местност Плазовец, Община Несебър“. Проектът се осъществи с финансовата помощ ОП „Морско дело и рибарство 2014-2020“.

С реализацията му общината постигна основната си цел – значително увеличаване и разнообразяване на благоустроените паркови площи, които жителите и гостите  на населените места  могат да ползват за разходка и отмора целогодишно. Така ще бъде стимулирана физическата активност сред местни и посетители от различни възрастови групи. Екопътеката е подходяща за пешеходен и вело туризъм и е път към едно от най-живописните местности в общината.

Чрез този проект Община Несебър цели да популяризира и по-рядко посещавани кътчета на своята територия с потенциал за развитие на селски и др. форми на туризъм.

Екопътеката е с обща дължина 4 631 м. и преминава през гориста планинска местност с отлични рекреационни качества, а от най-високата точка в района се открива уникална природна гледка – планина и море, като на място е ситуирана площадка с монтиран на нея панорамен далекоглед. Оформени са кътове с места за сядане и отмора тип „хамак“ и тип „пънче“. По трасето на еко пътеката е реконструирана стара съществуваща чешма, а около нея са разположени кътове с места за почивка. По цялата й дължина са разположени енергоспестяващи соларни осветителни тела – общо 106 бр., а кошчета за отпадъци са поставени по дърветата. В началото на трасето на пътеката е бъде поставена указателна /информационна/ табела.

The post Нова екопътека за пешеходен и вело туризъм откриха в с. Кошарица appeared first on zonaburgas.bg.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!