BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Новият депутат от ДПС-Бургас Фатме Рамадан – една обикновена жена, която обича да помага

Фатме Рамадан е на 37 години, родена в руенското село Каравельово. Завършила е средното си образование в Професионална гимназия по химични технологии „Акад. Н. Д. Зелинский“ в Бургас. Има придобита бакалавърска степен по неорганични и химични технологии в “Проф. Д-р Асен Златаров”, както и магистърски степени по специалностите „Технология на водата”, „Стопанско управление” и „Екология”.

През 2010 година е завършила училище за политика „Димитър Паница” и летен университет по демокрация към Съвета на Европа в Страсбург. Има стаж в Европейския парламент.

Била е ръководител на лабораторията в  едно от най-старите предприятия в България за добиване на сол „Черноморски солници” АД и старши-експерт в Общинска служба по земеделие в Руен. Към настоящия момент работи като учител по биология и химия. Младата дама е новият депутат от ДПС-Бургас  в 47-ия парламент. Блиц интервю на Грамофона нюз с Фатме Рамадан.

Г-жо Рамадан, Вие сте изненадата на Движението за права и свободи в Бургаска област. Каква беше първата Ви реакция, когато разбрахте, че сте избрана за народен представител?

Лично за мен изненадата, че ДПС излъчва трима народни представители от Бургаска област в новия парламент, е голяма. Това не се беше случвало от парламентарните избори през 2005 година.

Винаги съм била сериозна спрямо нашите избиратели и партията, в която членувам от доста години. Виждайки резултатите сега, първото нещо което си помислих, е колко голяма е отговорността, която поемам оттук нататък. Да, осъзнавам тази отговорност и смятам, че с действията си и работата занапред, ще я оправдая.

Кои ще са първите Ви приоритети като депутат?

Каузите на Движението за права и свободи са много и ще се постараем да ги изпълним. Заедно с моите колеги ще се опитаме да разрешим общозначимите проблеми във всяка една сфера на живот в Бургаска област.

Какво бихте казали на избирателите си в региона и на ръководството на Движението за права и свободи?

Искам да благодаря на всички избиратели на ДПС в областта както за подкрепата през годините, така и за тази на изминалите избори. Ще оправдаем доверието на всички, които ни подкрепиха!

На ръководството на партията благодаря сърдечно, че даде възможност и път на младите в лицето на водача на листата ни, г-н Севим Али. Както знаете, цялата ни листа, беше съставена от активни, образовани и енергични кадри и бе една от най-младите в цялата страна.

Какво е семейното Ви положение и как реагираха най-близките Ви на новината, че сте един от 240-те новоизбрани народни представители на България?

Омъжена съм, с едно дете. Моето семейство винаги ме е подкрепяло и всички мои близки са били до мен през дългите години, в които съм в активната политика на Движението за права и свободи.

Каква ще бъде Фатме Рамадан в Народното събрание?

Фатме Рамадан е една обикновена жена, която обича да помага. И в Народното събрание ще бъда такава, каквато винаги съм била досега в отношенията си с близките, колегите, приятелите – ще продължавам да помагам на хората.

Снимка: Личен архив

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!