BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ново напрежение на к-г „Каваци

Собственици алармират, че пред терените им се извършват незаконни строителни дейности, за които не са били уведомени. Към днешна дата, посочиха те, на място са положени кабели, изграден е и временен трафопост. Никой в района обаче не е наясно какво точно предстои да се изгражда. Според собствениците, липсвал и ПУП, който да дава възможност за строителство.

За проблема е алармирана и полицията, която днес извърши проверка на място. Малко след униформените пристигна и адвокатът на бившите стопани на къмпинга – семейство Баневи Мирослав Стойков.

По думите му, дружеството, чрез което е нает къмпинга „Хелио Турс“, е спечелило всички дела. А от това лято, клиентите му имали намерение да развиват къмпинг „Каваци“ като влязат във владение.

Според настоящите стопани обаче, спечелените дела са само срещу техния наемодател, а не срещу тях. Адвокат Стойков обяви още, че досегашните наематели демонстрират явно самоуправство и продължават да извършват незаконни дейности на територията. Той вече е сигнализирал община Созопол.

От своя страна кметът Тихомир Янакиев коментира, че не е запознат подробно с казуса, но все пак ще назначи проверка за извършване на незаконни дейности. Спорът в къмпинга ще бъде разгледан и от РДНСК, писмо е изпратени и от областния управител.

Още през 2020 година бургаският съд разпореди къмпингът да бъде върнат на семейство Баневи, след като четири години по-рано фамилията загуби правото да го стопанисва обекта.

The post Ново напрежение на к-г „Каваци appeared first on zonaburgas.bg.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!