BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Няма да спират трансплантации, онколечение и ин витро

В София са забранени свижданията в болниците, психиатричната помощ остава без ограничения

Преустановяват се плановият прием и плановите операции във всички болници и комплексните онкологични центрове в София. Мярката влиза в сила от 8 март за неопределено време – според развитието на епидемичната ситуация.

Това гласи заповед на директора на РЗИ на територията на София. 

Изключение са дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.

Забраняват се посещенията на външни лица/свиждания в лечебни заведения за болнична помощ на територията София-град, с изключение на свижданията на пациенти в терминален стадии. Забраната не се отнася за контролните органи при осъществяване на контролната им дейност.

Източник: Offnews.bg

Снимка: Bulgaria ON AIR

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!