BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обединени в добрата кауза: Пристанище и летище с важно споразумение за икономическото развитие на Бургас

Пристанище Бургас” ЕАД и „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД подписаха важно споразумение за сътрудничество.

С действията си ръководствата на двете институции целят да се насърчи и разшири сътрудничеството между Пристанище и Летище Бургас в областта на икономическото развитие на Бургаския Черноморски регион.

Това е изключително интересна мисия, която пристанището и летището смятаме да реализираме. Две цели сме си поставили с подписването на това споразумение. Първата е пасажерите и туристите, които кацат на летището, да използват пристанището като отправна точна за пасажерските плавания. Круизният сезон в България ще се открие още на 18 април 2022 г., когато 300-метро круизен кораб, с над 1500 пасажери, ще акостира на Морска гара. Втората цел е с връзките и капацитет, които имат двете институции, за да бъде осъществена линията между Бургас и Истанбул, през Инеада„, каза директорът изпълнителният директор на Пристанище Бургас Диян Димов.

Той припомни, че преди няколко години е било подписано споразумението между Бургас и Александруполис. Резултатът от него е първото хибридно корабче, което сега плава до остров Света Анастасия.

С подписването на настоящото споразумение Димов е уверен, че ще има също толкова видими резултати съвсем скоро.

Всеки старт има магия. Смисълът на 21 век е да свържем цялата инфраструктура. Убеден съм, че в полето море и полето въздух, ще направим всички най-правилно. Ще направим всичко възможно да подкрепим пристанище Бургас във всяка инициатива„, каза от своя страна Франк Кванте, Главен изпълнителен директор на Фрапорт България.

Двете страни ще работят за разработване и изпълнение на съвместни проекти в областта на дигитализацията, зелената трансформация и иновациите; създаване на съвместна стратегия за развитие на морския и въздушния транспорт в региона; организиране и провеждане на съвместни мероприятия за жителите и туристи на Бургас и др.

Припомняме, че „Пристанище Бургас” ЕАД е член на доброволно обединение Алианс „Българско Черноморие“, създадено и учредено от представители на туристическия бранш, общините, хотелиери и ресторантьори, авиокомпании, туроператори и други заинтересовани страни, чиято цел е превръщането на Българското Черноморие в по-добър, по-устойчив и по-иновативен регион.

В акваторията на бургаското пристанище влекачни компании отправиха морски Никулденски поздрав към жителите и гостите на Бургас.

Материалът Обединени в добрата кауза: Пристанище и летище с важно споразумение за икономическото развитие на Бургас е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!