BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обезщетията за работещите в затворенитe след 27 ноември бизнеси ще се плащат след 21 декември

Парите ще се изплащат в рамките на до 10-12 дни след изтичането на срока на принудителното оставане вкъщи

Обезщетението от 24 лв. на ден, което държавата обеща на работещите в затворени заради коронавируса бизнеси, може да се ползва за срок от 60 дни. Това съобщи пред „Нова телевизия“ министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Парите ще се изплащат в рамките на до 10-12 дни след изтичането на срока на принудителното оставане вкъщи. Това означава, че в затворените от утре бизнеси, парите ще бъдат преведени след 21 декември, за когато е обявен краят на новите мерки. Сачева се ангажира, че заявленията ще бъдат обработени бързо и „целта ще бъде хората да имат пари за празниците“.

За да получат парите, работниците трябва да са в неплатен отпуск и трябва да подадат заявление до своя работодател, в което да посочат датата, от която са в неплатен отпуск, за какъв период от време ще са в неплатен отпуск, както и банковата си сметка.

Работодателят ще е длъжен да предаде списъка с данните от всички заявления в бюрата по труда. Заявления ще могат да се подават от следващия понеделник – 30 ноември. Не е предвидена възможност работниците сами да подават заявления пред бюрата по труда.

В сряда здравният министър издаде нова заповед, с която въведе по-строги противоепидемични мерки. Те влизат в сила в 23.30 часа на 27 ноември и ще важат до 21 декември. Още за мерките четете тук.

Източник: Дневник.бг

Снимка: Economic.bg

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!