BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Област Бургас е сред първенците по програмата за нови училища, детски градини и ясли

„Щастлива новина от заседанието на Министерски съвет от преди минути за Бургас. По тригодишната програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища се отпускат средства в размер на 23 858 лева за дейности (строителен надзор), свързани с изграждането на два нови филиала на детски градини в бургаския комплекс „Братя Миладинови“ и в квартал „Горно Езерово“. Това написа на страницата си във Фейсбук кандидатът за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС Галя Желязкова.

Само преди две седмици МС гласува отпускането на 1 212 479 лв. за изграждане на филиали и към детските градини „Раковина“ и „Синчец“ в Бургас. Средства бяха гласувани и за реконструкция на съществуващата сграда към Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в града.

За община Община Малко Търново бяха осигурени 6 000 лева за проектирането на пристройка на детска градина „Ален мак“ в село Звездец.
„Благодарение на управлението на Бойко Борисов можем да говорим за инвестиции в образованието – наш стратегически приоритет! Област Бургас е сред първенците по програмата. Защото децата на Бургас и България го заслужават!“, допълни още Галя Желязкова.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!