BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Облачно с превалявания днес

Днес облачността ще е значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна и на много места ще има валежи от дъжд. Главно в южните райони ще има и гръмотевична дейност.

Максималните температури ще са между 14 и 19 градуса, съобщават от НИМХ.

След временно спиране, вечерта и през нощта срещу неделя валежите ще се активизират. Ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат.

По Черноморието облачността ще е значителна и ще превалява дъжд. Преди обяд вятърът ще е от североизток – предимно слаб. По-късно през деня ще се ориентира от изток-югоизток и ще е умерен. Максималните температури ще са между 10 и 15 градуса. 

Вълнението на морето ще е 2 -3 бала. Температурата на морската вода е 7 – 8 бала.

В планините облачността ще е значителна, след обяд купесто-дъждовна и на много места ще има валежи от дъжд, над около 1800 метра – от сняг. На много места в масивите от Южна България и ще прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части – силен вятър от западната четвърт. 

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра – около 2 градуса. През нощта срещу неделя от запад ще нахлува студен въздух.

В неделя ще преобладава облачно време, с валежи, на места в Южна и Източна България – значителни. В западната половина от страната от северозапад, в източната – от североизток, ще продължи да нахлува студен въздух и температурите ще са почти без дневен ход. На места във високите полета на Западна България и в Предбалкана, а през нощта срещу понеделник и в Лудогорието, дъждът ще се примесва и временно ще преминава в сняг.

Още през нощта срещу понеделник в Западна България валежите ще спрат, в понеделник ще спрат и в източните райони. Облачността от запад ще се разкъсва и намалява. Вятърът ще отслабне, впоследствие ще бъде от южна четвърт и ще започне затопляне. 

Източник: НИМХ, БТА

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!