BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Средец купува 3 електромобила за над 100 хил. лв.

Община Средец ще закупи три електрически превозни средства, съобщиха от там. Проектът ѝ е одобрен от Националния доверителен екофонд. Общата му стойност е 100 840 лева без включено ДДС. 80 040 лева е безвъзмездната финансова помощ от Националния доверителен екофонд. Съфинансирането от страна на Общината е в размер на 20 800 лева и 20 168 лева.

Проектът предвижда закупуването на три броя електрически превозни средства от категория „L7e“, с допълнителни надстройки.

За две от енергоспестяващите камиончета допълнителните надстройки са – фотоволтаични системи за напояване с 500 литра резервоар и системи за събиране на окапали листа със соларен панел, засмукващо устройство и плътен кош със система за филтрация.

За транспортиране на насипни инертни маси ще бъде закупено електрическо превозно средство с допълнителни надстройки – кош с хидравлично повдигане и ергономична кабина.

Електрическите превозни средства за предвидени за работа на общинското предприятие „Озеленяване, благоустройство и чистота“ в Средец. По този начин ще бъдат подобрени дейностите по почистване и поддръжка на зелени площи, на пешеходни зони, на улици с прилежащи тротоари и на гробищни паркове.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!