BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Оръжия от борбите за национално освобождение и обединение показаха в Деня на независимостта в Бургас

По повод Деня на Независимостта РИМ – Бургас представи открита изложба на площад „Св. св. Кирил и Методий“, която съдържа оръжия от борбите за национално освобождение и обединение.

С военен ритуал на площад „Атанас Сиреков“ започнаха тържествата, посветени на Независимостта на България. В церемонията участваха представителни блокове на военноморските, сухопътните и военновъздушните сили, както и организации на военни ветерани.

В присъствието на много официални лица и граждани бяха издигнати флаговете на Република България, Община Бургас и Европейския съюз. Представители на бургаското православно духовенство отслужиха празничен молебен за благоденствието на родината.

Тържествата, организирани от Община Бургас, продължиха с поднасяне на венци и цветя пред паметника на 24-ти черноморски пехотен полк. С минута мълчание и падане на колене военните части и гражданите почетоха паметта на героите.

 

Депутати, представители на Областна администрация, Община Бургас и Общинския съвет присъстваха на ритуала пред Гарнизонния военен клуб.

Празникът продължи с фолклорен концерт на площад „Св. св. Кирил и Методий“ под наслов „С песните през вековете“, с участието на Илия Луков. Десетки бургазлии се хванаха на хорото и заедно пяха любими народни песни.

Материалът Оръжия от борбите за национално освобождение и обединение показаха в Деня на независимостта в Бургас е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!