BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Остават 10 дни да кандидатствате в безплатните ИТ обучения за ученици на Училищна Телерик Академия в Бургас

Кандидатстването става онлайн до 10 октомври и не изисква предишни познания в областта

Бургас, 30 септември 2021 г. – През учебната 2021/2022 година ученици в 4-12 клас ще имат възможност да се обучават в една от шест безплатни школи по програмиране и дигитални технологии на Училищна Телерик Академия в Бургас. Кандидатстването е отворено онлайн през сайта на академията до 10 октомври и не изисква предишни ИТ познания.

Живеем във времена, в които дигиталните умения стават все по-важни за настоящите и бъдещите успехи на всеки ученик. Вече над 14 500 младежи са усвоили основите на дигиталния свят в безплатните школи на Училищна Телерик Академия. Програмите им развиват ценни знания, по забавен и достъпен начин.

Обученията започват в края на октомври и ще се провеждат до юли 2022 г., а форматът им (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи. След успешно завършване учениците ще получат сертификат от Училищна Телерик Академия.

Учениците 4-7 клас могат да избират между 3 програми:

  • Дигитални науки – предстои да се финализира графика на провеждане.
  • Разработка на игри – 2 школи, като едната ще се състои събота от 09:00 до 12:00 ч., а графикът на другата ще се финализира след края на приемната кампания.
  • Алгоритмично програмиране – графикът ще се финализира след края на приемната кампания.

Учениците 8-12 клас могат да участват в една от 2 програми:

  • Разработка на игри – ще се провежда събота от 09:30 до 13:00 ч.
  • Уеб програмиране – графикът ще се финализира след края на приемната кампания.

Програмите в Бургас се реализират в сътрудничество с ПГЕЕ „Константин Фотинов“, ПГМЕЕ, ПМГ „Акад. Никола Обрешков“, ОУ „Св. Климент Охридски“, СУ „Еп. К. Преславски“, СУ „Константин Петканов“, ОУ „Ал. Георгиев-Коджакафалията“, община Бургас и подкрепата на завършилите ПМГ „Акад. Никола Обрешков“, Strypes, A Data Pro, Tick42, Ангел Джигаров, Деян Витанов и Иван Делчев.

Повече информация за процеса на кандидатстване може да бъде намерена на сайта на Училищна Телерик Академия.

# # #

За допълнителна информация: telerikacademy.com/school или във Facebook.

Училищна Телерик Академия е най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас в България. Нейната мисия е да подготвя следващите поколения за професиите на дигиталното бъдеще с интерактивни програми, достъпни за всички ученици.

От създаването ѝ през 2010 г. до днес, тя е обучила над 14 500 деца и младежи на възраст между 7 и 18 г. на програмиране и дигитални науки. Като въоръжава учениците с ключовите дигитални умения и развива тяхното логическо и креативно мислене, Училищна Телерик Академия им помага да се трансформират от консуматори на технологиите в техни създатели, търсени професионалисти и дигитални лидери.

Програмите се организират от Фондация „Телерик Академия“ и се провеждат с подкрепата на Фондация „Америка за България“, индивидуални и корпоративни дарители и в партньорство с общини, училища, местни организации, бизнеси и институции, осигуряващи зали за обученията. Научете повече на telerikacademy.com/school.

За контакт, Училищна Телерик Академия

Мадлен Димитрова

ПР и Маркетинг специалист

Е: [email protected]

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!